Constănțenii pot sta liniștiți ! Guvernul a alocat 15 milioane de lei pentru asigurarea căldurii în locuințe

900
6
Constănțenii pot sta liniștiți ! Guvernul a alocat 15 milioane de lei pentru asigurarea căldurii în locuințe - fondguverntudosebun-1512658186.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Constanța pot răsufla ușurați după ce Guvernul, din care fac parte și trei miniștri constănțeni, le-a întins o mână de ajutor pentru a trece cu bine peste iarna grea care se anunță. 


Autoritățile locale vor primi peste 115 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru asigurarea alimentării populației cu energie termică. Astfel, potrivit unei hotărâri a Executivului, luată miercuri, 6 decembrie, pentru 13 localități din 12 județe se vor suplimenta sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale din acest an. 


Suma de 115,698 milioane de lei se alocă către bugetele localităților: Arad - 5 milioane de lei, Bacău -15 milioane de lei, Buzău - 15 milioane de lei, Oradea - 4 milioane de lei, Constanța - 15 milioane de lei, Galați - 15 milioane de lei, Giurgiu - 4,5 milioane de lei, Motru - 9,389 milioane de lei, Brad - 5,3 milioane de lei, Drobeta Turnu Severin - 15 milioane de lei, Suceava - 4 milioane lei, Vatra Dornei - 3,5 milioane lei și Tulcea - 5 milioane lei. 


"Actul normativ a fost adoptat ca urmare a solicitărilor făcute de către unitățile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităților specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susține cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populației", au transmis reprezentanții Guvernului, prin intermediul unui comunicat de presă.


La sfârșitul lunii octombrie, consilierii locali ai municipiului Constanța au votat mai multe proiecte de hotărâre, printre acestea fiind și cel care viza stabilirea prețului local al energiei termice în sezonul rece 2017-2018 în municipiul Constanța, pentru toată populația. În consecință, anul acesta, constănțenii abonați la RADET vor plăti 214,96 lei/Mwh, echivalentul a 250 de lei/Gcal. Cu alte cuvinte, așa cum menționa și primarul Decebal Făgădău, nu se schimbă nimic față de iarna trecută în privința prețului plătit de constănțeni pentru gigacalorie. Mai mult, edilul a făcut încă de atunci precizări că a făcut toate demersurile la forurile centrale pentru a avea fondurile necesare astfel încât constănțenii să nu ducă lipsa căldurii în locuințe și nici să nu simtă costurile reale ale gigacaloriei atunci când vor primi factura de plată. 


În altă ordine de idei, în ceea ce privește dosarele pentru acordarea ajutoarelor la căldură, reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța susțin că cei care se încadrează în prevederile legale pot depune, în continuare, formularele, cererile și declarațiile pe proprie răspundere pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței.


În funcție de modalitatea de încălzire, dosarele se depun la diverse sedii. Astfel, pe strada Ecaterina Varga nr. 25-27, de luni până vineri, între orele 9.00 – 13.00, telefon 0241.488.163, 0241.488.185 pentru persoanele care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat (asociațiile de proprietari/locatari sau persoanele fizice cu contracte individuale încheiate cu RADET Constanța). Persoanele care se încălzesc cu gaze naturale și energie electrică pot depune dosarele la Centrul de informare cetățeni situat la etajul 1 din City Park Mall, de luni până vineri, între orele 9.00 - 13.00, telefon 0241. 485.527, 0241.485.523. 


Cei care se încălzesc cu lemne de foc trebuie să meargă la Clubul pentru pen-sionari situat pe strada Dezrobirii nr. 123, bl. IS3, parter, de luni până vineri, între orele 9.00 - 13.00, telefon 0341.454.632. 


Pentru orice nelămuriri, persoanele interesate pot apela numerele de telefon menționate mai sus sau pot trimite email pe adresa [email protected].


Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței pentru luna decembrie, termenul de depunere a solicitărilor este 20 decembrie inclusiv.


Reamintim că informații referitoare la Formularul de cerere și declarație pe propria răspundere, condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, actele necesare în vederea acordării acestui ajutor, termenele și condițiile de depunere a cererilor și declarațiilor pe propria răspundere, se găsesc pe site-ul www.primaria-constanta.ro/spas. 


Comentează știrea

petrica
8 decembrie 2017
nu constantenii!

nu constantenii pot sta linistiti ci directorul radet poate sta linistit caci va fi platit

jiji
8 decembrie 2017
mmm

Stati linistiti.Doar sa nu aveti vreo problema cu sanatatea sa ajungeti la urgenta,ca pentru acolo nu se gasesc bani.In rest bucurati-va de pomeni,numai sa fie doar electorale.

Papu
8 decembrie 2017
Sclavi

De ce cei care muncesc și nu numai, trebuie să-i întrețină pe putorile de la bloc care au stat toată viața la umbră în tinerețe, racordați la hoții de la RADET ? Asta e sclavie. Unii muncesc și alții huzuresc. Când se va termina cu subvenția gigacaloriei de cei care muncesc ?

@petrica
8 decembrie 2017
corect,domn petrica

O regie falimentara va fi sprijinita si anul asta ,cu bani de la buget,sa nu dea faliment.Daca nu gresesc,in legislatia UE,subventionarea indirecta a regiilor de stat este putin ilegala(si imorala).Dar la pesedei merge.Astia fac pipi si pe lege dar si pe UE. In rest....iart-o Doamne pe jurnalista ca nu stie ce scrie !

Răspuns la: nu constantenii!
Adăugat de : petrica, 8 decembrie 2017
nu constantenii pot sta linistiti ci directorul radet poate sta linistit caci va fi platit
stan
8 decembrie 2017
mita PSD

Subvențiile sunt mita mascata pentru alegători.

Cucu
8 decembrie 2017
subventie pt.....RADET

Bun , pt. energie termica livrata de la .....RADET ! Si cei care suntem pe ,,GAZ,, de ce suntem discriminati ? E legala aceasta ...mita electorala ? Curtea de Conturi nu spune nimic ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5243 secunde