Constănțenii care au vrut să ia cuvântul la ședința de Consiliu Local, reduși la tăcere

823
1
Constănțenii care au vrut să ia cuvântul la ședința de Consiliu Local, reduși la tăcere - redusilataceresedintaconsiliullo-1485879487.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Constanța s-au reunit, ieri, în cadrul primei ședințe ordinare din acest an. Pe ordinea de zi, s-au aflat 35 de proiecte de hotărâri, toate fiind votate. 


La fel ca și cu alte ocazii, la acțiune au fost prezenți și șase constănțeni care au dorit să își spună punctele de vedere cu privire la anumite probleme de interes major din Constanța. Cu toate că, inițial, li s-a spus să se înscrie la cuvânt, ulterior, președintele de ședință, Mircea Dobre, a spus că cel mai bine este să se supună la vot dacă li se dă sau nu cuvântul.
 
"Sunteți mult prea mulți cei care doriți să luați cuvântul, noi avem aici o ședință cu proiecte. Ar însemna să o transformăm într-o dezbatere publică. Cel mai bine supunem la vot", a spus Mircea Dobre. 


În acest context, aleșii PNL și consilierul independent Andrei Popescu au votat "pentru" ca acei locuitori să ia cuvântul, în timp ce aleșii PSD și PMP au fost împotrivă. 


Drept urmare, celor șase constănțeni nu li s-a permis să-și exprime nemulțumirile, aceștia fiind sfătuiți să-și adreseze problemele comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Constanța. 


La scurt timp după finalizarea ședinței, grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal a transmis un comunicat de presă în care dezaprobă atitudinea președintelui de ședință a Consiliului Local Municipal Constanța, Mircea Dobre, și a consilierilor locali PSD - PMP. 


"Președintele de ședință a supus votului consilierilor dreptul la cuvânt al celor șase fără a prezenta măcar lista nominală și motivul solicitării acestora. Amintim că, imediat după preluarea mandatului, toți consilierii locali municipali au promis transparență în activitatea desfășurată și dialog cu cetățenii, situația din ședința CLM Constanța exprimând contrariul și nefiind singulară. Grupul consilierilor municipali liberali a votat împotriva cenzurării liberei exprimări a cetățenilor municipiului Constanța. 


Considerăm de bun-simț ca toți cetățenii care doresc să-și exprime un punct de vedere față de deciziile administrației locale să se poată exprima într-un timp limitat, prestabilit. Ne întrebăm, oare consilierii PSD-PMP, cei care practic dețin conducerea munici-palității, se tem de reacția constănțenilor și de ceea ce au ei de semnalat sau amendat? Cât de ocupați sunt aleșii majorității (PSD-PMP) încât nu și-au găsit câteva minute pentru a asculta problemele a doar șase cetățeni?", au spus consilierii liberali. 


Comentează știrea

stan
1 februarie 2017
limba rusa la PSD

Cetatenii trebuie sa stie ca la PSD se vorbeste in limba rusa. Incercati in limba rusa la sedintele consiliului.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3775 secunde