Datoriile Primăriei lasă orașul… "dezgolit"

Constanța, fără subvenție la căldură, la iarnă?

5326
18

Articole de la același autor

Consilierii locali din cadrul Municipiului Constanța ar fi trebuit, ieri, să voteze proiectul de hotărâre prin care populația să fie ajutată cu subvenția la gigacalorie, însă hotărârea nu s-a mai votat, fiind retrasă de pe ordinea de zi.

Cum iarna se apropie, consilierii luau, inițial, în calcul și stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2016-2017 în municipiul Constanța. Potrivit proiectului, urma să se aprobe prețul de 250 lei pe gigacalorie ca preț local al populației al energiei termice furnizată de către RADET Constanța. În aceste condiții, diferența dintre prețul local de 430,55 lei/gigacalorie format din prețul de producere, tarifele de transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrată populației și prețul local facturată acesteia, în sumă de 180,55 lei/gigacalorie se suportă de la bugetul local.

Cu aproximativ o oră înaintea ședinței, liberalii atrăseseră atenția că sunt de acord cu această subvenție însă cu o condiție. Mai exact, ei cereau ca reducerea să fie stabilită pentru tot mandatul cât vor fi consilieri, respectiv, patru ani, pentru a nu exista suspiciuni că decizia lor ar avea influență electorală.

"Consilierii locali liberali vor vota acest proiect de hotărâre cu o condiție: să se consemneze ca acest preț să fie menținut pe perioada actualului Consiliu Local Municipal, eventual majorat cu rata inflației, dar nu mai mult. Din păcate, pro-blema RADET este complicată, generată de un management dezastruos", au transmis liberalii.

Cu toate acestea, la începutul ședinței, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi dintr-un alt motiv.

"După ce am identificat suma necesară pentru acoperirea subvenției la căldură, am primit o hotărâre de instanță prin care suntem executați silit de firma FinCoGeRo cu care ne judecăm de mai mulți ani. Au venit cu situația de plată numărul doi. Pentru a evita o blocare vă propun suplimentarea lucrărilor edilitare de 14 milioane lei. Rămân mai puțini bani pentru subvenție. Aceasta este și motivul pentru care am retras proiectul cu subvenția la încălzire de astăzi", a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Ulterior, el a explicat că Primăria Constanța ar urma să fie executată silit de firma FinCoGeRo pentru o datorie de patru milioane de euro și astfel nu ar mai ajunge banii pentru subvenția la căldură și apă caldă în sezonul rece.

"Voi informa Guvernul și voi cere sprijin ca să fim ajutați în această problemă. Totodată, cred că este momentul unei alte abordări, să ne așezăm la masa dialogului cu cei de la FinCoGeRo. Am făcut apel la investitor să renunțe la executare și aștept răspuns. Trebuie să găsim o cale de rezolvare", a declarat primarul Decebal Făgădău.

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
m
1 septembrie 2016
mm

Tanti jurnalisata,alo,tanti se aude?Informeaza si tu p**** cine este FinCoGeRo ,ce vrea si de ce,ca fagadau nu are timp.Daca nu subventioneaza caldura si-a cam dat foc la valiza!Poate asa scapam de ciuma rosie la alegeri!Sau planurile i-au fost date peste cap de "fraierii" care s-au debransat in vara asta de la radet si nu mai are de la cine sa ia bani si sa dea la pomanagii?

cristi
1 septembrie 2016
,

niste bulangii cu hasoti avocat... vezi replica de constanta,eu nu am mai vrut sa citesc cand am vazut avocatul firmei,vrajeli,vrajeli

Mos Gerila
1 septembrie 2016
caloriferul inghetat

e timpul sa terminati cu pomenile, in Constanta nu traiesc doar pensionari !

titi
1 septembrie 2016
furaciune

Eu vreau subventia ca de aia platesc taxe si impozite, nu sa tin puslamalele de la radet pe salarii imense. Altfel sa desfiinteze radetul si sa ne lase sa ne debransam.

Costi
1 septembrie 2016
mafie

lasa ca are bani sa reamenajeze complexul badea cartan, farul etc. nemernici si sforari....

DEGERATUL
1 septembrie 2016
SUBVENTIA

Atata timp cat cetatenii vor plati 250 de lei gigacaloria si primaria suporta diferenta pana la 430 de lei , inseamna deja ca se beneficiaza de o subventie considerabila , la care unii vor inca o subventie pe diferite motive , subventie suportata insa din banii cetenilor care locuiesc in blocurile respective . Sunt cateva situatii in care este necesar ca primaria sa-i ajute pe cei nevoiasi , dar dupa ce se va face o verificare corecta nu electorala .Sunt mii de cazuri in care locatari cu venituri mari , reusesc prin diferite tertipuri sa beneficieze de subventii . Administratorii de blocuri trebuie facuti si ei raspunzatori de corectitudine declaratiilor facute de cei care solicita subventie .

A
1 septembrie 2016
?

Mos Gerila e gras, tu de ce esti slab?

cioby
1 septembrie 2016
frigul

Puneți-vă centrale termice și mai terminați cu pomenile electorale! Gata cu vrăjeala pomenilor! Aduceți-vă aminte de tov.Ceaușescu care ne îndruma să ne mai punem un cojoc pe noi! Trăiască!

cioby
1 septembrie 2016
brrrrrrrrrr!

Trăiască PSD-ullllllllllllllllllll ! Ce p..........lm-ea l-ați votat? Acum frigggggggggggggggggggggggggggggggggg la iarnă! Ceaușescu se întoarce! hîhîhhhhhhhhhhhhhh!

ciupi
1 septembrie 2016
prosteala

Fagadau sa-si faca bagajul si sa se care de pe scaunul pe care s-a instalat ,dar repede sa nu ajunga sa-l scoatem cu suturi in fund !

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.3393 secunde