Consiliul Local a majorat bursele elevilor din Mangalia

557
Consiliul Local a majorat bursele elevilor din Mangalia - bursemangalia-1580332679.jpg
Aleșii locali din Mangalia au aprobat, recent, un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Radu, privind majorarea burselor acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat, începând cu semestrul I din anul școlar 2019-2020. Astfel, pentru elevii care obțin burse de performanță, suma crește de la 80 la 200 de lei. Pentru cei care beneficiază de burse de merit, suma se majorează de la 70 la 80 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu și sociale, sumele alocate cresc de la 55 la 60 de lei, respectiv de la 50 la 55 de lei. 


Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că această măsură, alături de taberele gratuite, încurajează elevii să obțină rezultate mai bune la învățătură. 


"Întotdeauna, voi susține actul educațional, prin acordarea de burse și organizarea taberelor gratuite pentru elevii cu medii mari. Majorarea burselor a fost o prioritate pentru actuala administrație locală. În funcție de resursele bugetare, căutăm soluții să acordăm și alte tipuri de recompense primilor elevi din fiecare clasă", a explicat primarul Mangaliei. 
El a mai precizat că Primăria Mangalia este la zi cu plata burselor aferente anului școlar 2018-2019. 


"Au fost situații în care unele unități de învățământ au transmis cu întârziere la Primărie tabelele cu bursele elevilor sau documentele au fost refăcute din cauza unor erori. Din acest considerent, au existat unele întârzieri la plata burselor, dar în prezent situația este rezolvată. După aprobarea bugetului pe anul în curs, urmează să plătim, până la sfârșitul lunii martie, bursele pe semestrul I din actualul an școlar. Fac apel, încă o dată la directorii de școli și licee să transmită corect și la timp dosarele privind bursele elevilor", a menționat edilul Mangaliei. 


În municipiul Mangalia, există aproximativ 1600 de elevi care beneficiază de cele patru categorii de burse oferite de municipalitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4867 secunde