Consilierii locali au alocat fonduri suplimentare Spitalului Municipal din Mangalia

318
Consilierii locali au alocat fonduri suplimentare Spitalului Municipal din Mangalia - mangaliaspital-1585333350.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, vineri, într-o ședință extraordinară, un proiect inițiat de primarul Cristian Radu, privind alocarea unor fonduri suplimentare de aproape două milioane de lei, spitalului municipal, pentru aparatură și echipamente necesare în această perioadă de criză epidemiologică. Reprezentanții unității medicale au declarat că fondurile vor fi destinate exclusiv pentru achiziționarea de dezinfectanți speciali, măști, mănuși, aparate de ventilație mecanică, monitoare funcții vitale și alte echipamente medicale de protecție, necesare atât pentru medici, cât și pentru pacienți, pe durata stării de urgență.

În aceeași ședință a Consiliului Local, au mai fost alocate fonduri pentru materiale sanitare și soluții dezinfectante la școli și alte instituții publice din municipiul Mangalia, dar și pentru măsurile de protecție socială, destinate vârstnicilor orașului.

"Pe toată durata stării de urgență, prioritatea noastră este să avem grijă de persoanele în vârstă, astfel încât să evite pe cât posibil să iasă din casă. Le facem cumpărăturile, le ducem mese calde celor care au nevoie, le cumpărăm medicamentele și tot ce mai au nevoie pentru a fi protejați", a declarat primarul Cristian Radu.



El a mai spus că toate resursele financiare ale municipalității vor fi direcționate pentru dotarea spitalului și măsurile de protecție socială, igienizarea orașului și dotarea cu echipamente de protecție sanitară. "Nimic altceva nu este important în această perioadă. Unele proceduri de achiziție și-au urmat cursul legal, dar am amânat sau anulat orice evenimente sau alte cheltuieli nejustificate. Bugetul public este folosit în primul rând pentru măsurile de protejare a populației, iar apoi pentru funcționarea administrației publice și lucrările de infrastructură și gospodărire a domeniului public", a subliniat Cristian Radu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3639 secunde