Consilierii din Medgidia, reuniți în ședință. Ce proiecte au fost votate

416
Consilierii din Medgidia, reuniți în ședință. Ce proiecte au fost votate - medgidia1-1569963724.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali din Medgidia s-au reunit, recent, în cadrul unei ședințe ordinare. Pe ordinea de zi au fost înscrise 11 proiecte de hotărâre, toate întrunind numărul de voturi pentru a fi admise. 


Astfel, a fost aprobat proiectul ce viza nominalizarea în Comisia locală de ordine publică constituită la nivelul municipiului Medgidia a șefului Poliției Municipiului Medgidia, în persoana comisarului șef Eugen Tomescu. De asemenea, au fost aprobate organigrama, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare ale Poliției Locale a municipiului Medgidia. În plus, s-a aprobat desemnarea arhitectului șef, președinte al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Medgidia. 


Un alt proiect a vizat stabilirea contribuției persoanelor vârstnice, beneficiare de servicii de îngrijire la domiciliu, în funcție de nivelul venitului net lunar/membru de familie și de gradul de dependență începând cu data de 1.09.2019. 
În acest context, reprezentanții administrației publice locale au menționat că, potrivit prevederilor art. 32 din OUG nr.114/2018, începând cu data de 1 ianuarie 2019, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari se menține la 640 lei și începând cu 1 septembrie 2019 se majorează cu 10% și este de 704 lei. 


Astfel, s-a impus stabilirea contribuției persoanelor vârstnice beneficiare de servicii de îngrijire la domiciliu în funcție de nivelul venitului net lunar. 


Un alt proiect de hotărâre votat de aleșii locali a făcut referire la  aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Reglementare Imobil Teren. Mai exact, suprafața terenului în cauză este de 16.000 mp și se regăsesc trei zone de reglementare, astfel: zonă de locuințe colective, zonă de locuințe individuale și colective mici, precum și o zonă mixtă (locuințe colective, spații comerciale, administrative, de alimentație publică).


Pe de altă parte, a fost aprobat și proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Delimitat de Canalul Dunăre Marea Neagră (Nord), strada Progresului, Incinta Port (Est), drum de acces nr. 1 CDMN, strada Progresului (Sud), cartier de locuințe pentru tineri - Legea 15/2003 (Vest). 


"Terenul studiat prin prezenta documentație de urbanism, în suprafață de 33.024 mp, a fost împărțit în patru zone de reglementări. Având în vedere amplasamentul zonei studiate, în vecinătatea Canalului Dunăre Marea Neagră, a Portului Medgidia și a cartierului de locuințe pentru tineret, zona studiată reprezintă o zonă propice dezvoltării unei investiții imobiliare - cu funcțiuni mixte ce îmbină zone rezidențiale, spații verzi și funcțiuni de necesitate publică", au explicat reprezentanții administrației publice locale din Medgidia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3637 secunde