Consilierii din Mangalia au instituit taxa de paragină. Care sunt primii "beneficiari"

675
1
Consilierii din Mangalia au instituit taxa  de paragină. Care sunt primii

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia au votat, ieri, într-o ședință ordinară, proiectul de taxe și impozite locale pentrul anul 2018, precum și instituirea taxei speciale de dezvoltare și promovare turistică.

Potrivit documentației, nivelul taxelor va rămâne la fel ca anul acesta, singura modificare fiind la clădiri nerezidențiale - persoane fizice, unde s-a aplicat o majorare de la 0.2 la 1%.

"Le transmit tuturor locuitorilor orașului că anul viitor, cu o singură excepție, nu se majorează nicio taxă locală. Prin acestă măsură de menținere a nivelului actual al taxelor și impozitelor locale, vrem să sprijinim populația Mangaliei, persoane fizice sau juridice, care și așa vor avea dificultăți financiare, din cauza măsurilor fiscale adoptate de Guvern", a declarat primarul Cristian Radu.

Edilul Mangaliei a admis, totuși, că bugetul municipalității va fi grav afectat de ultimele măsuri guvernamentale, prin care se reduc drastic veniturile administrațiilor locale. Aleșii locali au mai votat instituirea taxei de paragină pentru clădirile și terenurile abandonate sau neîngrijite, ai căror proprietari vor plăti impozite majorate cu până la 500% față de nivelul reglementat.

"Este vorba despre acele clădiri și terenuri lăsate în paragină, atât în oraș dar mai ales în stațiuni, care reprezintă principala cauză a îndepărtării turiștilor de sudul litoralului. Măsura se aplică punctual, în baza unei evaluări prealabile, conform legii", a explicat primarul.

Potrivit documentației, primii care vor plăti impozite majorate pentru active neîngrijite sunt: Poșta Română, THR Marea Neagră, Cerealcom Dolj, BNP Paribas Leasing Solutions IFN SA și Gema Eximco 2000 SRL. În aceeași ședință, s-a mai votat programul evenimentelor pe anul viitor, acordarea burselor pentru elevi, precum și acordarea de ajutoare financiare pentru preșcolarii domiciliați în zone defavorizate ale orașului, precum Herghelie, IAS, Fruviileg și Zootehnie. Totodată, aleșii locali au aprobat proiectul propus de primarul Cristian Radu, privind acordarea tichetelor de medicamente pentru persoanele defavorizate, precum și costul mediu lunar de întreținere a persoanelor vârstnice, cazate la Căminul de bătrâni, din localitate.

În aceeași întrunire a CL Mangalia, s-a aprobat documentația tehnică pentru proiectele cu finanțare UE, privind modenizarea stațiunii Neptun-Olimp și a falezei Mangalia-Saturn. 

Comentează știrea

nae
30 decembrie 2017
ce a mai ramas

netaxat, in mangalia este prostia,aia multa si suculenta si care de-ar durea nu te-ai putea odihni,partea proasta e ca consilierii in frunte cu stat in palma piticot,ar fi primii platitori,de ex teldrum lindica cat timp a fost sefa la thr,nu a pomenit de cladiri in paragina,acuma le vede(cum a ajuns consilier la pnl can la alegeri era pe lista lui iorgu)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5629 secunde