Comitetul Executiv Național se reunește în ședință

108
Comitetul Executiv Național se reunește în ședință - maxresdefault-1498627701.jpg
Social-democrații se reunesc, astăzi, în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.


Reuniunea CExN al PSD are loc după ce Mihai Tudose a fost nominalizat luni într-o altă ședință a CExN pentru funcția de premier, iar președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru această poziție.


Luni, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, estima că noul guvern ar putea fi votat joi seara și ar putea să depună jurământul tot atunci.


Marți, președintele PSD s-a întâlnit cu liderii de organizații pentru a discuta noua formulă guvernamentală.


"Am invitat președinții de organizații și pe prim-ministru să avem o discuție despre noua formulă guvernamentală. Am avut dimineață o discuție și cu domnul Tăriceanu și cu domnul Mihai Tudose. Mâine (n.r. — miercuri) o să continuăm discuțiile cu ceilalți membri din Comitetul Executiv, astfel încât la 12,30, când intrăm în CExN, să avem o formulă finală pe care să o aprobăm politic, urmând ca premierul, propuneri de la noi, propuneri de la ALDE, să le depunem în Parlament împreună cu programul de guvernare", a declarat Dragnea înaintea discuțiilor, opinând că structura guvernului nu va fi modificată.


Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că formațiunea politică își păstrează cei patru miniștri și în Guvernul Tudose: Grațiela Gavrilescu — viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu — ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu — ministrul Energiei, și Viorel Ilie — ministrul pentru Relația cu Parlamentul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5738 secunde