Comisia Iordache a amânat modificările la Codul Penal

187
Comisia Iordache a amânat modificările la Codul Penal - comisiaiordache-1513617036.jpg

Articole de la același autor

Comisia specială parlamentară pe domeniul Justiției a amânat, ieri, din nou, dezbaterile la modificările Codurilor Penale în vederea transpunerii Directivei Europene privind prezumția de nevinovăție, la propunerea președintelui comisiei Florin Iordache.

Florin Iordache a precizat că dezbaterile se vor amâna până marți pentru a fi prezent și ministrul Justiției, Tudorel Toader, fiind invitați să participe toți factorii interesați.

"Am invitat să participe toți cei implicați, de la Parchetul General, direcții specializate. Este o discuție serioasă, sunt amendamente depuse de toate grupurile și în urma analizei să vedem care va fi decizia. Avem nevoie de o competență care este foarte bine să vină de la Minister, Parchet, asociații. Nu vom începe discuțiile pe Directivă până nu avem în sală prezența domnului ministru, pentru că avem nevoie de un punct de vedere", a spus Iordache, citat de Agerpres.

Reprezentanții USR și PNL au criticat mai multe amendamente propuse de PSD și ALDE la Codurile Penale. În plus, deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR, susținând că acestea sunt de o gravitate inimaginabilă și dacă acestea ar fi adoptate ar fi închise foarte multe dosare. Amendamentele au fost criticate și de Parchetul General, secția de procurori a CSM, de procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi.

Unul dintre aceste amendamente interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală și de judecată.

"În cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declarațiile publice precum și furnizarea de alte informații, direct sau indirect, provenind de la autorități publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește, potrivit legii penale", se arată într-un amendament depus de PSD și ALDE la Codul de procedură penală.

Joi, comisia specială parlamentară pe Legile Justiției a amânat dezbaterea privind modificările la codurile penale pentru transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European referitoare la prezumția de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale. Președintele comisiei, Florin Iordache, a precizat atunci că ședința va avea loc luni.

Reamintim că mii de oameni au protestat în întreaga țară pe motiv că parlamentarii cu dosare penale vor să schimbe legile pentru a se pune la adăpost.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Noiembrie 2017
Stire din Sport : La Medgidia, Cupa României la Kung-Fu
Pagina a fost generata in 0.3948 secunde