Avertismentul lui Frans Timmermans:

"Comisia Europeană va fi brutală în evaluarea României, dacă va fi necesar"

211
Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a dat asigurări, ieri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că executivul comunitar va fi brutal în evaluarea pe care o va face României dacă va fi necesar, menționând însă că aceasta nu reprezintă o amenințare, ci doar o menționare a rolului CE în calitate de gardian al tratatelor.

Frans Timmermans a luat cuvântul la sfârșitul dezbaterii despre situația din România și a început prin a vorbi despre corupția morală cu care s-a confruntat țara noastră după căderea comunismului.

"Dacă ții cont cum erau lucrurile în urmă cu 30 de ani și te uiți unde este România astăzi, s-a făcut un progres uriaș. Dar de ce sunt atât de îngrijorat astăzi? Pentru că, pe ultima sută de metri a acestui lung maraton dureros, riscăm acum să nu ajungem la linia de finiș - pentru ca lupta împotriva corupției să nu poată fi dată înapoi, pentru ca statul de drept să fie ireversibil -, ci să o luăm în cealaltă direcție, ceea ce ar anula unele dintre cele mai importante realizări care i-ar permite poporului român să scape de acest trecut oribil", a spus Timmermans.

El a precizat că va continua dialogul cu guvernul român și că va fi "foarte meticulos și precis în adresarea întrebărilor către guvernul român și în a-i oferi posibilitatea de a răspunde acestor întrebări și a continua dialogul pentru a putea rezolva aceste chestiuni".

"Permiteți-mi să fiu foarte clar. Miza este de uriașă importanță pentru viitorul UE și pentru viitorul României. Dacă Comisia va trebui să fie brutală în evaluarea ei, atunci va fi, dacă trebuie să folosim alte instrumente aflate la dispoziția noastră, le vom folosi. Asta nu este o amenințare, este vorba despre a menționa care este rolul nostru în calitate de gardian al tratatelor și trebuie să ne luăm acest rol foarte în serios", a subliniat Frans Timmermans.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4626 secunde