Colaborare Primăria Mangalia - ANL. A început construcția locuințelor pentru medici

333
Colaborare Primăria Mangalia - ANL. A început construcția locuințelor pentru medici - fondmangalia-1515686679.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Locuințe a demarat lucrările de construcție pentru mai multe unități locative destinate specialiștilor din sănătate, care profesează la Spitalul Municipal Mangalia.

În acest sens, Primăria Mangalia a dat în folosință gratuită către ANL un teren de 3.285 mp, pe care se construiește un bloc de locuințe, destinate cadrelor medicale. Lucrările au demarat, recent, imobilul urmând să cuprindă 16 apartamente și garsoniere.

Managerul Spitalului Municipal, Alina Nițoi, a declarat că un astfel de proiect era așteptat de mult timp, de comunitatea medicală din sudul județului Constanța.

"Avem nevoie de medici pe anumite specializări deficitare, iar una dintre condițiile puse de medicii care ar putea veni la noi în spital, se referă la asigurarea unei locuințe de serviciu. De aceea, construcția acestor locuințe este o garanție că vom putea aduce medici noi, la Spitalul Municipal Mangalia", a afirmat managerul unității medicale.

Directorul instituției a mai precizat că, la începutul acestui an, a demarat procedura de nominalizare în vederea repartizării unei locuințe de serviciu către un cadru medical al spitalului.

Imobilul se află în stațiunea Olimp, bloc C2, urmând a se da în folosință beneficiarului, în cel mai scurt timp. În aceeași zonă unde se construiește acum blocul pentru medici, ANL va începe, într-o etapă ulterioară, lucrările la locuințe în regim de închiriere, pentru tinerii Mangaliei.

Medicii pot obține locuințe ANL și după 35 de ani

Reamintim că, președintele Klaus Iohannis a semnat, la sfârșitul anului trecut, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 28/2017 pentru completarea art. 6 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe, precum și pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia.

Legea prevede că medicii specialiști și rezidenți și cadrele didactice calificate pot obține locuințe ANL și după 35 de ani.

Ordonanța are ca obiect completarea art. 6 din Legea 152/1998, în sensul că ANL este autorizată să utilizeze pentru cheltuieli de funcționare 5% din resursele constituite pe anul în curs rezultate din închirierea și vânzarea locuințelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5224 secunde