CNADNR a fost trecută în subordinea lui Șova, ministerul se va ocupa doar de drumurile naționale

538
CNADNR a fost trecută în subordinea lui Șova, ministerul se va ocupa doar de drumurile naționale - drum-1357750958.jpg
Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a fost trecută în subordinea ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură, urmând ca în perioada imediat următoare să înceapă procedura juridică prin care atribuțiile companiei să fie delimitate, a anunțat vicepremierul Dragnea.

"Ministrul Dan Șova se va ocupa de marile proiecte, inclusiv de autostrăzi, iar la Ministerul Transporturilor vor rămâne drumurile naționale", a spus Dragnea.

El a precizat că separarea atribuțiilor CNADNR nu va presupune și reacreditarea companiei la nivel european, deoarece autoritatea de management pentru Programul Operațional Sectorial Transport va rămâne la ministerul de resort.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, coordonat de ministrul delegat Dan Șova, a fost autorizat de Guvern să ceară în Adunarea Generală a Acționarilor a CNADNR divizarea societății în două noi companii naționale, respectiv Compania Națională de Autostrăzi și Compania Națională de Drumuri.

Compania Națională de Autostrăzi va funcționa sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Națională de Drumuri Naționale va fi organizată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3332 secunde