Cine este Tudorel Toader, posibil noul ministru al Justiției

217
Cine este Tudorel Toader, posibil noul ministru al Justiției - mmrkzjhjntnmmzezyzhkotfjnmqyzgez-1516976493.jpg
Tudorel Toader, propus ministrul Justiției în noul Guvern condus de Viorica Dăncilă.


Prof.univ.dr. și rectorul Universității "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iași, Tudorel Toader a fost judecător al Curții Constituționale a României până în 2016. Acesta a devenit cunoscut după ce a refuzat să semneze Erata de la CCR pe referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din 29 iulie 2012 când s-a stabilit cvorumul.

Potrivit CV-ului, înainte de a ajunge la Curtea Constituțională, Tudorel Toader a profesat ca avocat. Toader este și coordonator de doctorate, printre lucrările îndrumate de acesta numărându-se și cea a liderului PNL, Alina Gorghiu.


Potrivit CV-ului său, Toader este specializat în Drept penal și criminologie. A fost avocat în Baroul Iași în perioada 1991- septembrie 2006, iar pe durata mandatului de judecător constituțional a fost suspendat. Și-a început activitatea profesională ca procuror la Procuratura locală Panciu, în perioada septembrie 1986- octombrie 1990. Din 2005 este director al Școlii doctorale din cadrul Facultății de Drept.

În declarația sa de avere, depusă anul trecut, Tudorel Toader deține numeroase terenuri agricole și forestiere în județul Vrancea. Cea mai mare suprafață este de 2,3 hectare de teren și a fost cumpărată în 2005. Rectorul mai multe apartamente și case în Iași și Vrancea. Totodată, acesta are contractate credite de peste 80.000 de euro scadente în 2023. Veniturile declarate la mijlocul lui 2016 ajung la peste 266.500 lei anual, ca profesor la Facultatea de Drept și peste 207.000 lei anula ca judecător al Curții Constituționale. Soția lui Tudorel Toader este cadru didactic la Universitatea de Medicină "Gr. T. Popa" și medic primar la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași.



sursa: antena3.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5763 secunde