Cetățenii au decis la referendum! Băneasa se întoarce la statutul de comună

235
Cetățenii au decis la referendum! Băneasa se întoarce la statutul de comună - referendum-1497269877.jpg
Cetățenii din orașul Băneasa au fost prezenți, duminică, 11 iunie, la urne, pentru a participa la referendumul ce a avut loc în localitate, inițiat de actualul primar Paul Coliș. Ei au trebuit să răspundă cu "DA" sau "NU" la următoarea întrebare: "Sunteți de acord ca UAT Băneasa să-și schimbe statutul din oraș în comună?".


La final, a reieșit că locuitorii vor să se revină la statutul de comună chiar dacă pe mulți îi deranjează faptul că vor trebui să umble ca să-și schimbe cărțile de identitate. 


Potrivit reprezentanților administrației publice locale, din cei 1.699 de cetățeni prezenți la urne, 1.528 au răspuns cu "DA", alți 142 au răspuns cu "NU", iar 29 de buletine de vot au fost declarate nule. În consecință, condițiile de validare a Referendumului sunt îndeplinite.


Localitatea Băneasa a fost declarată oraș în anul 2004, conform Legii 351/2001, ca urmare a diligențelor depuse de fostul edil Nicolae Coman. Pe atunci, șeful administrației locale le promitea cetățenilor o viață ca la oraș, cu locuri de muncă și atragerea de fonduri europene care să ducă la dezvoltarea urbei. Între timp, nimic din cele spuse nu s-a adeverit, Băneasa fiind chiar o localitate mai săracă decât unele localități cu statut de comună. În schimb, cetățenii s-au ales cu taxe mai mari, conform statutului de oraș. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5263 secunde