Ce spune Varujan Vosganian despre Legea offshore

301
Ce spune Varujan Vosganian despre Legea offshore - cespunevarujanvosganian-1539353769.jpg

Articole recomandate

Liderul grupului parlamentar al ALDE de la Camera Deputaților, Varujan Vosganian, a declarat că, în privința Legii offshore, statul român trebuie să câștige cel puțin atât cât câștigă investitorii.

"Investitorii ne-au comunicat că încă nu au luat o decizie privind continuarea investiției, așteaptă răspunsul nostru legislativ. Noi le-am prezentat următoarea viziune - resursele aparțin statului român, tehnologia și expertiza aparțin investitorilor, mi se pare corect să oferim o posibilitate de recuperare a investițiilor, lucru pe care deja l-am realizat, iar în ceea ce privește câștigurile ele trebuie să fie comparabile, în sensul că statul român trebuie să câștige din această acțiune cel puțin atât cât câștigă investitorii. Aceasta este o formulă pe care noi vom încerca să o consfințim prin lege, vom avea și contribuția pe care ministerele ne-o vor da la dezbatere, să avem și propriile calcule. Eu îmi manifest speranța că legea va fi acceptată de investitori", a spus Vosganian, citat de Agerpres, după o întâlnire a reprezentanților tuturor grupurilor parlamentare cu concesionarii din zona offshore a zăcămintelor de petrol și gaze.

Varujan Vosganian a menționat că investitorii au ridicat obiecții cu privire la existența impozitului pe venitul suplimentar.

"Ei nu sunt de acord cu introducerea impozitului pe venitul suplimentar, socotind că este o contribuție care sugerează instabilitate legislativă. Să nu ascundem acest lucru. Pentru dânșii este o expresie a instabilității fiscale, noi spunem că este o corespondență legislativă a unei realități, pentru că în clipa în care am liberalizat prețul la gaze am desființat și sistemul limitării prețului la gaz, ceea ce aduce profituri suplimentare însemnate industriei gaziere, este un impozit pe care îl plătesc și Romgaz și OMW și nouă ni se pare corect", a menționat deputatul ALDE.

"Soluția de compromis, după opinia mea, este aceea în care noi dacă ne angajăm că legea odată votată nu se va schimba pe perioada în care dânșii vor funcționa, care poate fi până la 2028. Cred că asta se va întâmpla, pentru că România nici în trecut nu și-a încălcat înțelegerile. Vom discuta care este plafonul de deductibilitate pe care îl permite, deci am fost de acord că un regim de amortizare pe întreaga perioadă ar putea să fie prea lung și să discutăm un termen rezonabil în care investițiile inițiale să fie recuperate", a afirmat el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9604 secunde