Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre Formularul 600

216
Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre Formularul 600 - formularul600vioricadancila-1517837990.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, ieri, referindu-se la Formularul 600, că, până la 1 martie, Ministerul Finanțelor Publice va găsi o soluție astfel încât cei care au venituri din activități independente să depună o singură declarație.

"Domnul președinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul Comitet Executiv să se prelungească termenul de depunere a Declarației 600 și, de asemenea, să rămână un singur formular. În consecință, am luat decizia, în prima ședință de Guvern, să prelungim termenul de depunere până pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finanțelor Publice ca, până pe data de 1 martie - deci înainte de termenul de 15 aprilie, când trebuia depusă această declarație, dar și înainte de 25 martie, când trebuia făcută prima plată - să propună un model care să prevadă o singură declarație și o singură plată anuală pentru toți cei care au activități independente. Deci până la 1 martie avem o soluție", a declarat Dăncilă, într-o intervenție telefonică la România TV.

Întrebată dacă vor fi amendați cei care nu vor plăti până la 25 martie, șefa Guvernului a răspuns: "Nu se pune această problemă. Noi căutăm soluțiile pe care le așteaptă mulți din partea noastră și pe care domnul președinte Dragnea le-a propus în cadrul Comitetului Executiv Național".

Pe 31 ianuarie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență, care prevede că Formularul 600 va putea fi depus până la 15 aprilie.

Potrivit Executivului, termenul de depunere a Formularului 600 (Declarația privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate) a fost, astfel, prelungit de la 31 ianuarie 2018 la 15 aprilie 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3844 secunde