Ce spun liberalii despre taxarea suplimentară a contractelor part-time

191
Ce spun liberalii despre taxarea suplimentară  a contractelor  part-time - siglapnl-1500815281.jpg

Articole de la același autor

Liberalii susțin că Ordonanța referitoare la taxarea suplimentară a contractelor part-time încalcă prevederile Codului Fiscal, punctând că operatorii economici care sunt afectați ar trebui să acționeze pe calea instanțelor judecătorești pentru sesizarea Curții Constituționale.

"Guvernul Tudose-Dragnea este orbit de situația deplorabilă a realizării veniturilor la bugetul de stat, după doar jumătate de an de la preluarea guvernării de către PSD-ALDE, și se năpustește asupra mediului privat pentru a impune noi și noi sarcini de plată. Ordonanța simplă adoptată ieri de Guvernul Tudose demonstrează preocuparea exclusivă pentru taxarea întreprinzătorilor, prin orice mijloace, dar fără a fi preocupat în vreun fel de situația veniturilor nete ale persoanelor care vor fi afectate de acest act normativ. Dacă actualul Guvern ar fi fost interesat de eventualele situații în care angajații sunt plătiți în parte printr-un contract part-time, iar restul sumelor sunt achitate la negru, soluția nu era să impună otova astfel de inginerii fiscale aberante", se arată într-un comunicat transmis de PNL.

Liberalii mai precizează că Ordonanța încalcă prevederile actuale ale Codului Fiscal, prevăzute la articolul 4, care menționează că în cazul în care se majorează impozite, taxe sau contribuții ori se elimină sau se reduc facilități existente acestea vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie a fiecărui an și vor rămâne nemodificate cel puțin pe parcursul acelui an.

"Guvernul Tudose a anunțat intrarea în vigoare a acestor modificări începând cu data de 1 august, fapt care contravine rigorilor de predictibilitate impuse de Codul Fiscal. În acest sens, ne așteptăm ca operatorii economici care sunt afectați în drepturile lor să acționeze pe calea instanțelor judecătorești pentru sesizarea Curții Constituționale", au mai transmis liberalii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3977 secunde