Cum s-a votat pe litoral

Ce preferințe au avut constănțenii la alegerile europarlamentare

1902
13

Articole de la același autor

Biroul Electoral Județean Constanța a anunțat, ieri, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare, prezența la vot în județul Constanța fiind de 29,77%. 


La nivelul județului Constanța, Alianța PSD - UNPR - PC a obținut 34,47% (60.456 voturi), PNL 14,75% (25.867 voturi), PMP 11,18% (19.507 voturi), iar PDL 10,49% (18.303 voturi). Candidatul independent Mircea Diaconu a fost ales de 9,54% din sufragii, fiind votat de 16.728 de persoane. În rest, toate celelalte partide nu au reușit să treacă pragul electoral. Astfel, PPDD a obținut în județul Constanța un scor de 4,24% (7.448 voturi), Forța Civică - 4,09% (7.183 voturi), PRM - 3,28% (5.783 voturi), Partidul Ecologist Român - 1,36% (2.490 voturi), PNȚCD - 1,04% (1.838 voturi), Partidul Verde - 0,38% (870 voturi), iar Partidul Noua Republică - 0,22% (390 voturi). 


Cei mai fericiți au fost cei de la Partidul Mișcarea Populară, care au făcut o figură bună, filiala de la Municipiu Constanța clasându-se pe locul doi, după Alianța PSD - UNPR - PC. Mai mult, în ceea ce privește scorul la nivel județean, PMP Constanța a obținut 11,18%, un scor peste cel de la nivel național care este de doar 6,21%, lucru care l-a mulțumit enorm pe președintele Organizației Județene a PMP, Claudiu Palaz. 


În urma rezultatelor finale, PDL Constanța a obținut la nivel județean un procent de 10,49%, aflându-se astfel pe poziția a patra după PSD, PNL și PMP. Totodată, în municipiul Constanța, PDL a obținut 8,74%, clasându-se tot pe locul patru, după PSD, PMP și candidatul independent Mircea Diaconu. 


În acest context, tristețea se putea citi, ieri, și pe fețele democrat-liberalilor care sperau să ia mai multe voturi în județul Constanța, scorul final fiind sub așteptările lor. 


"Am făcut tot ce ne-a stat în putință și ne așteptam la mai mult, de aceea am și pornit optimiști în campanie. De fapt, dacă nu ai porni cu dorința de a învinge, ar însemna că nu ești un luptător. PDL resimte jocul divizării generate de construcția Partidului Mișcarea Populară și, în Constanța, electoratul președintelui a influențat foarte mult rezultatele finale", a declarat președintele PDL Con-stanța, Gigi Chiru. 


Legat de rezultatele de la nivel central, care clasează PDL la 12,23%, liderul partidului, Vasile Blaga, a declarat că putea fi un procent mai bun, dar în actualele condiții este un procent acceptabil, cu toate că inițial democrat-liberalii sperau să obțină 15-20%.
PNL Constanța a obținut la nivel județean 14,75%, un scor apropiat de cel central, care este de 15.00%, astfel că liderul PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, s-a declarat destul de mulțumit și a spus că la Constanța scorul este mai bun ca la alte alegeri europarlamentare. 


Fără o campanie așa cum ar fi putut face cei de la PSD Constanța, filiala județeană a partidului a obținut 34,47% și s-a clasat, așa cum era de așteptat, pe primul loc, însă cu un scor sub cel al partidului la nivel central, care a fost de 37,60%. 


"Am fost prins cu DNA-ul, cu portul, nu am avut timp să mai pregătesc și o campanie așa cum știu cei de la PSD Constanța să facă", declara, zilele trecute, primarul Radu Mazăre, care este și președinte al PSD Constanța. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
un alegător
27 mai 2014
Rușine

Nicușor era sufletul organizării campaniilor electorale! Mazăre e cu vrăjeala! Aia cu portul e țeapă...

Sergiu
27 mai 2014
Inculpatul Chiru

Cum sa voteze lumea cu PDL cand pe toate afisele era poza inculpatului Chiru care-l "sustinea" vezi-doamne pe Stolojan.Inculpatii sa vorbeasca doar in Instanta.Acest lucru ar trebui sa faca si mass-media.Sa nu ne mai dea "citate" de la inculpati.

dinu
27 mai 2014
ce gluma buna

Ha, ha, ce gluma buna ! Pai ar insemna ca mass-media sa nu mai scrie nimic ca toti oamenii politici sunt inculpati .

sindbad
27 mai 2014
Urmatoarele alegeri...

Cine va mai taia din mocangeli si pakete, muta ghetourile la perifieria orasului, va taia din nasul luat la purtare al tiganetului, va bate PSD-ul la Cta. Sau, a doua varianta, va da si mai multe mocangeli decat Mazare...Lucru f. dificil, cu o masa de manevra miserupista si habarnista, convinsa ca primarul da din averea lui personala, si nu din taxele crescande platite de noi, ceilalti.

mircea
27 mai 2014
viitorul

se vede si in poza cine ne voteaza viitorul...clientii pachetelor lui mazare: fosilele si, in plus, shaordeii carora le-a facut buletin de constanta,i i-a plasat in tomis 3, o zona buna a constantei si le da ajutoare de lumina si intretinere din banii contribuabililor

alex
27 mai 2014
cartierele pentru saraci

eu propun ca mazare sa ia cu niste tiruri acele cartiere care le-a facut pentru tiganii saraci sa-i mute la iesire in oras dupa vapor inspre valu traian , ele nu au ce cauta in centrul constantei sa fie si mai aproape de rudele lor tiganii din valu :))

un alegător
27 mai 2014
jalnic

În oraș, în Constanța, PSD -ul lui Mazăre a scos un chinuit scor de cam 30 000 de voturi. Cam atâta este forța lui. Nici moșii lui de bază nu îl mai vor.

relevant web page
5 iunie 2014
relevant web page

e cigarette reviews Stiri Politică : Ce preferințe au avut constănțenii la alegerile europarlamentare | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online relevant web page http://megaelitegroup.com/dekang-e-cigarette/e-cigarette-review-has-threatened-tobacco-company-business.asp

click here to read
5 iunie 2014
click here to read

e-liquid reviews Stiri Politică : Ce preferințe au avut constănțenii la alegerile europarlamentare | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online click here to read http://officialsvscancer.org/e-juice-reviews/e-shisha-pens-refills-for-reusable-cigarettes.asp

Get More
6 iunie 2014
Get More

e-cigs safe Stiri Politică : Ce preferințe au avut constănțenii la alegerile europarlamentare | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Get More http://hcoproperties.com/dekang-e-liquid/searching-for-the-right-electronic-shisha-pen-kits.asp

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde