CCR se pronunță astăzi în cazul legilor de austeritate

2037
Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) se vor pronunța astăzi în cazul celor cinci sesizări referitoare la legile austerității pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament, susține Mediafax.
Curtea Constituțională a luat în discuție, ieri, sesizările PSD și PNL, precum și pe cele ale Înaltei Curți de Casație și Justiție privind neconstituționalitatea măsurilor de reducere a salariilor și a pensiilor decise de Guvern.
PSD a sesizat Curtea Constituțională în cazul Legii privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, care prevede, printre altele, reducerea salariilor cu 25 la sută și a pensiilor cu 15 la sută. De asemenea, PSD a contestat la Curtea Constituțională și legea care prevede recalcularea pensiilor speciale.
PNL a contestat la Curtea Constituțională Legea privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea măsurilor de austeritate care vizează reducerea salariilor și pensiilor, dar și în cazul legii privind recalcularea pensiilor speciale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3522 secunde