CCR a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României

232
CCR a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României - ccravalidatiohannis-1574971699.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a României (CCR) a validat, ieri, rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. 
"Joi, plenul Curții Constituționale a examinat procesul-verbal privind rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al României în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 24 noiembrie, întocmit de Biroul Electoral Central, împreună cu procesele-verbale de consemnare și centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale județene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului București, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, birourile electorale pentru votul prin corespondență și birourile electorale ale secțiilor de votare", se precizează într-un comunicat al CCR. 


În urma deliberărilor, arată sursa citată, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a confirmat și validat rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al României din al doilea tur de scrutin de la data de 24 noiembrie, după cum urmează: numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente - 18.287.119; numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne - 10.031.762; numărul total al voturilor nule - 182.648; numărul total al voturilor valabil exprimate - 9.849.057, din care pentru Klaus Iohannis - 6.509.135 voturi, iar pentru Viorica Dăncilă - 3.339.922. 


"Constată că domnul Klaus-Werner Iohannis este ales în funcția de președinte al României, obținând cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate. Plenul Curții Constituționale a validat alegerea domnului Klaus-Werner Iohannis în funcția de președinte al României", menționează CCR. 


Tot ieri, Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Astfel, Klaus Iohannis a obținut 66,09% din numărul de voturi valabil exprimate, iar Viorica Dăncilă - 33,91%. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8741 secunde