Cătălin Ivan și-a dat demisia din grupul socialiștilor din Parlamentul European

307
Cătălin Ivan  și-a dat demisia din grupul socialiștilor din Parlamentul European - catalinivan-1538149010.jpg
 Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunțat vineri că și-a dat demisia din grupul socialiștilor din Parlamentul European.

"Știu foarte bine situația din grupul socialiștilor până ieri (joi - n.r.), de azi (vineri - n.r.) începând voi ști mai puțin că mi-am dat demisia din grupul socialiștilor din Parlamentul European, pe motiv că nu avea sens să stau atâta timp cât ei țineau în brațe PSD, după tot ce s-a întâmplat, și nu doar protestul de pe 10 august pe care l-am documentat, le-am trimis tot felul de materiale, ci de când a ajuns la guvernare Liviu Dragnea. Pentru că nu PSD a ajuns la guvernare, din moment ce un partid de mărimea PSD dă mandat în alb unei singure persoane să meargă să negocieze cu președintele României primul-ministru. Mandat în alb, eu nu am auzit vreodată nu numai în experiența mea de 15 ani de politică, dar în ce am citit prin cărți. Dragnea s-a dus la prima discuție cu Iohannis despre primul-ministru fără ca cineva din partid să știe pe cine va propune. Ăla a fost semnul că Liviu Dragnea avea puterea absolută pentru el", a spus Ivan, la o dezbatere despre alegerile europarlamentare 2019, organizată de Euroactiv România.

Cătălin Ivan a trimis în urmă cu aproximativ trei săptămâni socialiștilor europeni o solicitare privind excluderea PSD din S&D, precum și demisia sa din grup începând cu data de 1 octombrie, în cazul în care nu se va lua o decizie legată de protestele care au avut loc în data de 10 august la București.

"Acest text a ajuns astăzi pe email-ul fiecărui coleg din grupul S&D din Parlamentul European. Atașate sunt două documente, cererea de excludere a PSD din grupul politic și demisia mea din grup începând cu data de 1 octombrie dacă nu se ia nicio decizie. A trecut o lună de la protest și nu a existat nicio reacție până acum, ceea ce este inacceptabil. Consider că tăcerea reprezintă o formă de susținere a regimului lui Liviu Dragnea și atunci locul meu nu mai este în acest grup politic", preciza, la acel moment, Cătălin Ivan, citat de Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4274 secunde