Cătălin Drulă, de la USR: "Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic"

328
Cătălin Drulă, de la USR:

Articole de la același autor

Deputatul USR Cătălin Drulă a criticat nominalizarea de către Guvernul Orban a Adinei Vălean pentru funcția de comisar european fără consultarea partidelor politice și fără audierea sa în comisiile de specialitate ale Parlamentului. 


"Înțeleg că domnul Ludovic Orban s-a șters pe pantofi cu acordul politic și a trimis propunerea de comisar fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană. Înțeleg că promisiunile domnului Orban și cuvântul dat nu au o valoare prea mare. Înțeleg că legea valorează cât a valorat și pentru Dăncilă", a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 
Potrivit lui Drulă, audierea trebuie făcută înainte de nominalizare. 


"Altfel, ce sens are? Cel mult sensul pe care, omorând logica, se chinuiau acum câteva săptămâni domnii Iordache și Ciolacu să-l dea. Acum, și PNL face același lucru. Luni, în Parlament, domnul Orban și-a încheiat intervenția prin a ne spune de la microfon: «Aveți încredere în mine». Încrederea începe cu respectarea cuvântului dat. Noi ni l-am respectat", a explicat Cătălin Drulă. 


De partea cealaltă, premierul Ludovic Orban a spus, la Digi24, că decizia de a trimite propunerile pentru funcția de comisar european a fost luată "sub imperiul urgenței", pentru că România era printre ultimele țări fără un comisar european. Premierul a mai subliniat că nu consideră că a încălcat înțelegerea cu USR. 


"Știți foarte bine că România era ultima țară care nu-și desemnase un comisar european. De asemenea, știți foarte bine că la nivelul Parlamentului European este o programare a audierii comisarilor atât în comisia JURI, cât și în comisiile de specialitate al Parlamentului European pentru comisarii care nu au întrunit condițiile. Este vorba despre candidatul francez, candidatul Italiei, al Ungariei și al nostru. Am luat decizia sub imperiul urgenței, pentru a repara prejudiciile aduse României de desemnările iresponsabile făcute de fostul Guvern și cu toate astea am anunțat că vom trimite președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare pentru acele audieri ale candidaților", a spus Ludovic Orban. 


Mai mult, el a adăugat că nu consideră că a încălcat acordul făcut cu USR în ceea ce privește audierea propunerilor de comisar european în cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului României. 


"Am respectat legea, am respectat solicitarea Ursulei Von der Leyen, iar în ceea ce privește desemnarea, am încrederea că va trece de comisiile de specialitate fără probleme și de votul din Parlamentul European. Nu consider ca am încălcat nimic", a mai spus premierul Ludovic Orban. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Noiembrie 2019
Stire din Economie : Simptomele crizei bugetare
Pagina a fost generata in 0.5999 secunde