Candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2019, desemnat azi

119
Candidatul PSD la alegerile prezidențiale 2019, desemnat azi - pag2dancila95630300-1563865368.jpg
Comitetul Executiv al PSD se reunește, marți, pe ordinea de zi aflându-se desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale. Anterior, social-democrații au respins varianta susținerii lui Călin Popescu Tăriceanu. Întâlnirea informală pe care liderul PSD, Viorica Dăncilă, a avut-o cu președinții ALDE și Pro România nu s-a finalizat cu o alianță pentru alegerile prezidențiale.


Conducerea PSD se reunește marți, la Palatul Parlamentului, pentru a decide candidatul partidului la alegerile prezidențiale, care urmează să fie validat de către Congres pe 3 august.


Astfel, Biroul Permanent al PSD se va întruni începând cu ora 11,00, iar de la ora 12,00 este programată reuniunea Comitetului Executiv Național al partidului. Pe ordinea de zi se află desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale din toamnă, după ce, într-o ședință anterioară, social-democrații au decis să aibă propriul candidat și au respins varianta susținerii candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu.


Cele mai mari șanse de a deveni prezidențiabilul PSD le are președintele partidului, Viorica Dăncilă. Doi dintre liderii formațiunii al căror nume a fost introdus în sondajele de opinie realizate de PSD, respectiv Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, au anunțat că renunță la candidatură.


Mai mult, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat că lucrul cel mai important pe care trebuie să îl aibă contracandidatul lui Klaus Iohannis este calitatea de "om neconflictual", iar referitor la ideea ca Viorica Dăncilă să fie prezidențiabilul PSD, Fifor a spus: "De ce nu?".


Rămâne în cursa pentru a fi desemnat candidatul PSD Liviu Pleșoianu care a atacat-o constant pe Viorica Dăncilă și a comentat modul în care PSD face politică după schimbarea președintelui.


Și numele lui Șerban Nicolar s-a aflat în sondajele realizate de PSD, acesta arătându-și disponibilitatea de a candida.


De asemenea, și-a anunțat intenția de a candida primarul general, Gabriela Firea, și aceasta nemulțumită de direcția în care se îndreaptă partidul în desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4403 secunde