Campania "Fără Penali în funcții publice", în paralel cu Neversea

366
Campania

Articole recomandate

Inițiativa "Fără Penali în funcții publice" continuă strângerea de semnături pe litoral. Membrii filialei USR Constanța, plus colegii și simpatizanții din țară vor fi de joi, 5 iulie, până duminică, 8 iulie, în intervalul orar 12.00 - 21.00, în zona festivalului Neversea din Constanța.

Vizibilitatea va fi asigurată prin intermediul steagurilor "Fără Penali" și prin intermediul tricourilor inscripționate #farapenali.

Inițiativa cetățenească "Fără Penali în funcții publice" are ca scop modificarea articolului 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, în sensul completării cu un nou alineat, cel de-al treilea, cu următorul conținut: "Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României, cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării".

Textul propus instituie o interdicție temporară, ce ar urma să înceteze după intervenirea reabilitării, amnistiei post condamnatorii sau dezincriminării infracțiunii, adică situațiile care, potrivit legislației penale, conduc la eliminarea tuturor consecințelor rezultate din condamnare, susțin cei de la USR Constanța.

Toți cei ce doresc să sprijine inițiativa o pot face accesând pagina de internet www.farapenali.ro, urmând instrucțiunile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2353 secunde