Călin Popescu-Tăriceanu, amendat pentru discriminare. Ce afirmații a făcut

285
Călin Popescu-Tăriceanu, amendat pentru discriminare. Ce afirmații a făcut - calinpopescutariceanu14-1590600074.jpg

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că va contesta în instanță decizia CNCD de a-l amenda pentru discriminare, în urma unor afirmații făcute la adresa șefului statului.

"Astăzi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a hotărât să mă amendeze pentru că utilizarea termenului «Fuhrer» la adresa domnului Klaus Werner Iohannis ar reprezenta o faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate. Nu o să intru în polemică cu CNCD pentru a nu cădea în omniprezenta capcană de a critica o instituție când nu ne convine o decizie și de a o lăuda când decizia ne este favorabilă. Este dreptul lor conferit de lege să judece. Cum este dreptul meu conferit de aceeași lege să contest decizia lor în instanța de judecată, voi face acest lucru", a scris Tăriceanu, ieri, pe Facebook.

El susține că membrilor CNCD "le-ar fi fost mai ușor să ia o decizie corectă dacă s-ar fi uitat în orice traducere din limba germană și ar fi văzut care este înțelesul termenului Fuhrer".

"Și Wikipedia și alte site-uri de traducere sunt de acord că acest termen înseamnă conducător, lider sau ghid", a explicat Tăriceanu.

Președintele ALDE a fost amendat, ieri, de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei pentru discriminare și încălcare a dreptului la demnitate, în urma unor afirmații făcute la adresa șefului statului, Klaus Iohannis.

Tăriceanu a făcut o serie de afirmații, în data de 16 aprilie, pe pagina de socializare, în care a utilizat termenul de "Fuhrer" la adresa președintelui.

Afirmațiile reprezintă "faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din OG 137/2000, republicată", a menționat CNCD. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5482 secunde