Călin Popescu Tăriceanu: "ALDE va candida singur la alegerile locale, pe liste proprii"

674
Călin Popescu Tăriceanu:

Articole de la același autor

ALDE va candida pe liste proprii, dacă vor fi alegeri anticipate, aceeași formulă fiind păstrată și la alegerile locale, a declarat, ieri, liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu.


"Dacă vor fi alegeri anticipate, ALDE va candida singur, pe liste proprii. Am discutat acest lucru cu colegii mei, avem o capacitate organizatorică net mai bună decât în anul 2016, când am participat tot singuri și la alegerile locale și la alegerile parlamentare. Am văzut că au fost unele comentarii că am fi fost ajutați la vremea respectivă. Nu știu de cine am fi fost ajutați, cine putea să ne ajute, nu știu cum ar fi putut să ne ajute când am candidat singuri. PSD și-a maximizat scorul, după cum știți, și noi am obținut scorul prin propriile noastre eforturi. Și în cazul alegerilor locale va fi aceeași formulă. Vă pot spune că suntem într-un proces de atragere de oameni de valoare care să candideze. În primul rând, facem selecția din rândul propriilor noștri candidați, dar sunt și organizații care în ultima perioadă ne-au făcut propuneri de oameni care să fie aduși în partid, cooptați oameni care au o carte de vizită profesională, o experiență, care să îi recomande pentru diferitele poziții, fie la nivel local, fie la nivel parlamentar", a spus, ieri, Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă, transmisă de Digi24.
El a adăugat că pot exista anumite înțelegeri, la nivel local, pentru alcătuirea unor coaliții cu scopul de a susține anumiți candidați.


"Pot să existe anumite înțelegeri la nivel local. Am și avut discuții cu câteva organizații care mi-au vorbit despre aceste înțelegeri. Vă dau un exemplu - într-unul din județele din Ardeal colegii vor să aibă lumină verde să poată să facă o coaliție de partide, în plan local, care să le dea mai multe șanse pentru alegerea primarului și cred că și în alte județe ne vom afla în astfel de situații. Asta nu reprezintă o tendință generală, ci mai degrabă cazuri particulare", a afirmat Tăriceanu.


"Nu mă număr printre adepții anticipatelor"


Pe de altă parte, tot în cadrul acestei conferințe, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a solicitat premierului Ludovic Orban să analizeze cu responsabilitate soluția alegerilor anticipate, spunând că nu există un motiv serios pentru acestea.
"Îi cer domnului Orban și partidului pe care îl conduce să analizeze cu responsabilitate această soluție, a alegerilor anticipate, având în vedere că nu există un motiv serios, solid, care să justifice o astfel de procedură, decât niște planuri care sunt mai degrabă electorale. Există adepți ai alegerilor anticipate, nu mă număr printre ei. Am văzut că s-au făcut niște paralele, nu există similitudini între situația din 2005 și situația de acum. Eu nu cred că premierul Orban a solicitat Parlamentului să accepte asumarea răspunderii pe un pachet de propuneri legislative dacă avea în gând să facă anticipate, pentru că, dacă s-a gândit în felul acesta, mie mi se pare că acest lucru seamănă cu o desconsiderare a instituției Parlamentului, care este singurul for democratic de dezbatere și nu e o atitudine principială și corectă", a mai spus Tăriceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2539 secunde