Bugetarii își vor pierde funcțiile dacă refuză să fie audiați în comisiile parlamentare

162
Bugetarii își vor pierde funcțiile dacă refuză  să fie audiați în comisiile parlamentare - comisieparlamentara-1502985352.jpg
Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat, ieri, că va propune schimbarea legislației astfel încât orice persoană plătită de la bugetul de stat să-și piardă imediat funcția dacă refuză invitația la audieri la comisiile parlamentare de anchetă sau se prezintă însă refuză să răspundă la întrebări.

"În zece zile voi trimite către comisia de anchetă (privind alegerile prezidențiale din 2009 - n.r.) propriile concluzii, pentru a fi cuprinse în raportul final. Vă pot face cunoscute de pe acum două concluzii. E necesară modificarea în regim de urgență a legislației, astfel încât orice comisie parlamentară de anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitația la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-și piardă imediat funcția. De asemenea, dacă o persoană era slujbașa statului în perioada anchetată, ea va avea obligația (sub imperiul unor sancțiuni corespunzătoare) de a răspunde solicitărilor comisiei de anchetă, chiar dacă în prezent nu mai e angajată de statul român", a scris Pleșoianu, pe Facebook.

El a adăugat că, imediat după ce va fi modificată legislația în regim de urgență, va propune înființarea unei noi comisii de anchetă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1177 secunde