Blestemul Cazinoului din Constanța. Sortit să rămână în ruină din cauza licitațiilor contestate

4042
9
Blestemul Cazinoului din Constanța. Sortit să rămână în ruină din cauza licitațiilor contestate - cazino-1498840700.jpg
Edilul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat, vineri, că restaurarea Cazinoului nu poate începe deoarece licitația pentru desemnarea firmei constructoare a fost, din nou, contestată. 


"A fost, din nou, contestată licitația pentru restaurarea Cazinoului. Pentru a treia oară și de același contestator. Din februarie 2015 stăm cu banii și tot sperăm să avem un partener care să înceapă lucrările", a declarat primarul Decebal Făgădău.


El a explicat că, în acest caz, nu este, deocamdată, nimic de făcut deoarece este dreptul celor nemulțumiți să conteste rezultatele unor licitații, însă a admis că legea trebuie modificată pentru a nu mai întâmpina asemenea situații în care contestațiile pot fi făcute la nesfârșit. 


La începutul anului 2015, Cazinoul din Constanța a fost predat către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții (CNI), în vederea consolidării și restaurării acestuia. 


În protocol era prevăzut că obiectivul revine de drept în patrimoniul Municipiului Constanța dacă în termen de 24 de luni de la data preluării nu sunt demarate lucrările de consolidare și restaurare. În luna februarie a acestui an, termenul a fost prelungit cu încă 24 de luni.


Povestea restaurării Cazinoului este de tot râsul deoarece există bună-voință din partea celor de la centru pentru a consolida un obiectiv local. În plus, există și banii necesari. Din păcate, contestațiile celor care participă la licitații sunt cele care stau ca o piedică în calea începerii lucrărilor. 


Așadar, la scurt timp după încheierea protocolului cu Municipiul Constanța, în 2015, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) s-au ținut de cuvânt și au dat undă verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constanța. Mai mult, a fost alocată și suma de 9,5 milioane de euro, necesară pentru restaurare. Banii au fost acordați de minister Companiei Naționale de Investiții (CNI), care se ocupă de tot ce înseamnă proceduri și licitații pentru reabilitarea simbolului Constanței și nu direct Primăriei Constanța. Din păcate, demararea proiectului este îngreunată din cauza contestatarilor care participă la licitația pentru restaurare.


Soarta Cazinoului din Constanța a ajuns, de două ori, la mâna celor de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), după ce una dintre firmele care a pierdut licitația a contestat rezultatul. Ulterior, s-a făcut o nouă licitație, a fost, din nou, contestată și iar a ajuns la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor care a dispus efectuarea unei noi licitații. Licitație care, după cum susțin reprezentanții administrației publice a avut, din nou, loc însă, reprezentanții firmei care au pierdut, aceeași ca și în celelalte două cazuri, au contestat-o în ultimul moment. 


Cu alte cuvinte, din toată povestea reiese că labirintul licitațiilor a dat peste cap toate calculele ce vizau începerea lucrărilor.


Comentează știrea

Baccarat chemin de fer
1 iulie 2017
Borcanul cu miere de 9,5 mil.euro

Doamna, Carmen , ca jurnalist , de ce nu faci o investigatie sa vedeti cine se afla in spatele acestei firme care mereu face contestatie?Care este cauza contestatiei? Eu personal cred ca este o smecherie "made by gasca lui Mazare". Din ce ati scris , rezulta ca tanti Nuti nu i-a dat banii direct lui Mazare ptr reabilitarea cazinoului,adica nimeni din primarie nu se poate atinge de borcanul cu miere in valoare de 9,5 milioane euro,cu toate ca stau cu el in fata. Ca sa pui mana pe acesti bani, bagi la inaintare un "iepure" la licitatie care atat o sa faca o sa conteste pana cand vor schimba legea ,iar banii vor intra pe mana gastii de la primarie.E , atunci doamna Carmen si stimati cititori cine va castiga licitatia???MOBITOM sau alata firma asociata gastii lui Mazare. Va dau si 2 motive: 1.Cine a pus mana pe toate lucrarile importante facute din banii primariei? 60% Mobitom ,restul de 40% alte firme dar tot asociate gastii penale din primarie.De ex.: Parcul Arheologic,Mamaia, etc 2.Acum 2-3 zile,CJC reziliaza contratul de salvamar cu firma defunctului Oancea,in care sunt bagati si Porcul si Drogatul, pe motiv ca au gasit nereguli grave.Imediat dupa rezilierea contractului, cine oare incheie contract cu aceasta firma de salvamari?PRIMARIA C-ta , al lui Fagadau!!!!!!Exact,CJC-ul ii gaseste incompetenti si hoti,dar Fagadau ii ia de buni si de cinstiti. - Despre aceasta afacere au scris niste confrati de-ai dvs. doamna Carmen.Nu dam numele ziarului ca nu-i frumos. Vezi ca au prezentat si documente. PS.Un alt semn de intrebare este faptul ca opozitia tace.Cand vine vorba de impartit cascavalul se asterne linistea.O liniste toatala.Poti sa faci exercitii de yoga in PNL ,atat de liniste este. Domn Muhscina,vezi ca aceasta liniste in termeni populari se numeste OMERTA,iar in cei juridici TAINUIRE.

George
1 iulie 2017
Otrava care ne va lichida

daca se mai continua acest procedeu care naste hotie (fiin un produs al mafiei si in tarile de unde vine - a se vedea Asasinul economic, aparut si in traducere romaneasca), LICITATIA este cea care omoara arice initiative. Uni, adica cei care au pus mana pe putere (cazul TelDrum acum) vor sa ia totul sa `semneze~ pentr `terminat~ si sa fuga cu paralele. Ce urmeaza dup[ nu mai aconteaza ca legislativ e aranjat. Ce a facut Maz[re cu cele 5 mil euro date de Udrea cand ministeria? Simplu i-a seruit dup[ acest procedeu, iar cazinoul a murit. Ce a facut Mazare cu banii investitorii starini care au venit. Nimic. A finantat PSD-ul lui Nasta si Ponta si dupe, s-a carat prin Brazilia sau dracu stie pe unde. Asta-i Constanta. Ea se va scufunda pe mana mafiotilor din zona. Dupa tandemul Nicusor-Mazare, a venit atotputernicul Dobre (Tata&Fiul( care dup[ ce a liat painea de la gura dobrogenilor, acum le vor lua tot. Directia> fondurile de investitii din UK. Pa, vaitei, pa cazino, pa port, pa Constanta, pa Litoral!! Si uite asa vine Sro; ;i ne pune pe chituci!! :ic, nu??!!

Cititor
1 iulie 2017
Degeaba

ZCL nu are jurnaliști de investigații. Doar de Facebook. Nu am auzit de vreo demisie sau arestare spectaculoasă pe scena politică, socială, pe orice scenă, ca urmare a unui articol scris cu punct, virgulă, subiect, predicat și documente. Mai bine este la aer condiționat și să căutăm pe google.

fani
1 iulie 2017
blestem sau blestemati

Blestem sa fie asupra acelor lepadaturi ce-au ""inventat " institutia contestatiei ! Nu mai vorbim de magistratii care au tergiversat solutiile cu anii ,in loc sa dea hotarari IMEDIAT .Circul cu Parcul arheologic nu vrea niciun DNA sa-l ancheteze ,oare de ce ?De ce s-au pierdut milioanele de euro ale UE si acum se fac lucrarile pe banii prostilor (platesc inclusiv familiile procurorilor si judecatorilor constanteni ).Asta blestem....

tanase
1 iulie 2017
unul care citeste constant ziarul

Dar de Mazare si Nicusor Constantinescu ai auzit ? Nici un ziar nu a mai facut o campanie de presa cu dezvaluiri cum a facut Cuget Liber.

Răspuns la: Degeaba
Adăugat de : Cititor, 1 iulie 2017
ZCL nu are jurnaliști de investigații. Doar de Facebook. Nu am auzit de vreo demisie sau arestare spectaculoasă pe scena politică, socială, pe...
bebe
1 iulie 2017
cazinoul

Corect ar fi sa ne intrebam : cine are interes ca,cazinoul sa nu devina cel mai important obiectiv turistic al orasului Constanta? Raspunsul este simplu ,cei care vor ca Mamaia sa fie obiectivul nr 1al litoralului.Cine a investit in Mamaia nu are nici un interes ca orasul Constanta sa atraga turistii si banii lor,iar cei care au investitii in Mamaia sunt cei din primaria Constanta si acolitii lor.Deci primaria Constanta i-si da singura la gioale.Asta e .

Fagaduieli pesediste
1 iulie 2017
Fagadau-marca inregistrata

Nu va mai luati dupa toate minciunile inventate de Fagadau.Observati ca Fagadau nu a inventat nimic in plus fata de Mazare,invatatorul lui.Fagadau foloseste aceleasi marci inregistrate de Mazare.Nici nu-l duce mintea mai mult.Despe metodele de dezinformare sau propaganda o sa vorbim altadata.Intr-un fel este bine ca-l copiaza pe Mazare pentru ca actiunile lui Fagadau sunt previzibile.Cam stim la ce sa ne asteptam de la el.Liberalii nu se amesteca in problema Cazinoului pentru ca sunt deja cumparati de PSD(marca inregistrata de Mazare).Am mai spus ca liberalii sunt tot un fel de pesedei dar putin mai prosti.Liberalii nu pot exista fara pesedei asa cum puricii nu pot trăi fara gazda.Fabrica de cetateni de onoare ai orasului(marca inregistrata de Mazare) merge la capacitate.Un cetatean de onore nu poate sa-l "injure" pe cel care i-a acordat acest titlu.Deci si "onorabilii" sunt obligati sa taca.Si arhitectii orasului tac pentru ca mananca si gura lor ceva in capitalismul multilateral-dezvoltat.Despe restul intelectualilor mi-e jena sa vorbesc.Si astia sunt muti.Intelectualii/profesorii de seama ai orasului traiesc cu frica in oase(marca inregistrata de Mazare).Ei stiu ca salariul si cariera lor incape in pixul lui Fagadau(marca inregistrata de Mazare).De ce credeti ca politicul nu vrea sa renunte la politizarea intitutiilor statului ? Ca sa-i tina in "lesa" .Soarta Cazinoului este deja pecetluita.Va fi demolat.Golanii astia asteapta sa se schimbe legiile si sa o "decapiteze" pe Kovesi.Cu Dragnea in frunte,baietii astia sunt pe drumul cel bun.Daca vreti lectura suplimentara pentru acasa/in tabara cititi aici:..[ http://adevarul.ro/locale/constanta/romania-lucrului-prost-facut-proiectul-romano-bulgar-bicicletele-gratuite-constanta-rastelurile-goale-trei-ani-balcic-totul-merge-roate-1_59537e6a5ab6550cb8999c77/index.html ]....Proiectul româno-bulgar cu bicicletele gratuite:la Constanța rastelele sunt goale de trei ani, la Balcic totul merge ca pe roate.SA FIE DOAR O INTAMPLARE ? SAU ESTE O MARCA INREGISTRATA DE PSD ?

hmmmmmmm
2 iulie 2017
dar de ce

contestatiile astea de merda, nu sunt rezolvate in regim de urgenta? Mai ales cand e vorba de Cazinou. Un obiectiv cunoscut ca atacat de mafiotii politici si din cosntructii.

fani
2 iulie 2017
d'aia...

..ca sa castige cine trebuie ! Intre timp mascatii se ocupa de mita de 500 de lei si nicidecum de milionul de euro virati firmei care DOREA sa repare Parcul arheologic cu 6 luni inainte de a se stabili in instanta cine-i castigatorul ! Dar s-au pierdut banii europeni si acum se lucreaza incet si bine pe banii nostri (inclusiv ai procurorilor si mascatilor).

Răspuns la: dar de ce
Adăugat de : hmmmmmmm, 2 iulie 2017
contestatiile astea de merda, nu sunt rezolvate in regim de urgenta? Mai ales cand e vorba de Cazinou. Un obiectiv cunoscut ca atacat de mafiotii...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0678 secunde