Băsescu: Eu aș accepta vreo 10 dezbateri cu Dăncilă, câte una pe zi, cu toate televiziunile de față

503
Băsescu: Eu aș accepta vreo 10 dezbateri cu Dăncilă, câte una pe zi, cu toate televiziunile de față - basescu1538x332-1573480318.jpg
Traian Băsescu, fost președinte al României, spune că dacă s-ar afla în locul președintelui Iohannis ar avea dezbateri electorale cu Viorica Dăncilă în fiecare zi pentru că aceasta e "un partener de dialog absolut convenabil".


"Nimeni nu putea lua în serios varianta că un partid cum este PSD-ul, cu structurile pe care le are în teritoriu ar putea să nu intre în turul 2 la concurență cu partidul domnului Barna. Nici vorbă. N-am avut dubii niciodată și mi-a plăcut să fac jocul de analiză, dacă ar intra Barna. Dar, n-a intrat.


Eu vă spun din experiență că a fost o luptă inegală. Structurile PSD-ului nu se compară cu ale USR-ului. Are cele mai puternice structuri, nu avea cum să mobilizeze domnul Barna cu USR-ul la o competiție uninominală, atenție, discutăm de o competiție uninominală, nu una la grămadă cum e la europarlamentare, deci nu avea structurile cu care să mobilizeze tot atâta electorat sau tot atâția simpatizanți cât putea mobiliza PSD-ul cu structurile lui. Atenție, și nu numai cu structurile în condițiile în care primarii în mediul rural au fost demobilizați, este evident. Adică cele cca. 1 milion de voturi mai puțin care au venit la coșul electoral sunt voturi din mediul rural care, în linii mari sunt voturile PSD-ului din vremea în care primarii mânau localnicii după biserică la vot. De data asta nu s-a mai întâmplat lucrul acesta, ceea ce i-a prilejuit un deficit de voturi de cca. un milion doamnei Dăncilă. Problema e dacă va fi aceeași situație și în turul II.


Dacă Iohannis va accepta câteva întâlniri, eu aș accepta vreo 10 cu doamna Dăncilă, vreo 10, în fiecare zi câte una. Și cu toate televiziunile de față, de ce nu? Adică, o consider un partener de dialog absolut convenabil pentru turul II. Iohannis va fi avantajat, nu înțeleg de ce reținerea de a avea întâlniri cu doamna Dăncilă. Sigur, este și reflexul staff-ului de a spune, eu am pățit așa ceva, să ne prezervăm ce avem, să mergem încet, dar sigur. Sigur, domnul Iohannis își poate permite și această abordare pentru că va câștiga. Dar este păcat. Și dacă se întâlnește cu doamna Dăncilă și dacă nu se întâlnește, tot câștigă alegerile. De ce să nu dai publicului ceea ce vrea să vadă, acea confruntare de idei. Și hai să fim serioși, să vedem cine are idei mai multe", a mai spus fostul președinte la o televiziune centrală.


Traian Băsescu este de părere că Viorica Dăncilă va ajunge la un procent de 30%, chiar 35%, însă nu suficient cât să-i pună probleme lui Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Noiembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Dan Barna: "Sunt optimist!"
Pagina a fost generata in 0.2746 secunde