Primarul Mariana Gâju:

"Avem datoria să ne arătăm recunoștința față de înaintașii noștri"

348

Articole de la același autor

Sub egida împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu România, la 27 Martie 1918, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, în parteneriat cu Biblioteca Județeană "I.N. Roman" Constanța, organizează diverse manifestări prilejuite de acest eveniment, sub titulatura "Același neam, același plai și-același grai!".


"Pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana au decis, la rândul lor, Unirea cu țara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl sărbătorim în acest an. În anul Centenarului, când sărbătorim 100 de ani de existență modernă a României, avem datoria să ne arătăm recunoștința față de înaintașii noștri care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 și să regăsim acele valori care ne unesc și ne dau putere", a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. 


Evenimentul va avea loc, marți, 27 martie, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură din localitate.


Va fi omagiată această zi prin cântec, dans și poezie, participanți fiind elevii Liceului Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu", sub îndrumarea profesorilor Corina Sîrbu și Ofelia Verișan. De asemenea, se va susține un mic montaj literar-artistic "Din dor de Basarabia", de soliști vocali, precum și membri ai Ansamblurilor


Folclorice ,,Mugurașii Cumpenei" și "Boboceii Cumpenei", care vor încheia evenimentul cu un frumos moment artistic, toate acestea având ca obiectiv valorizarea acestui act deosebit de important, scris în cartea de istorie a neamului românesc. Biblioteca Județeană "I.N.Roman"


Constanța va celebra acest eveniment printr-o expoziție de carte despre Basa-rabia, precum și o prezentare documentară a momentului istoric. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.452 secunde