Autoritățile au dat startul pregătirilor pentru sezonul estival. "Vom fi extrem de fermi"

589
Autoritățile au dat startul pregătirilor pentru sezonul estival.

Articole de la același autor

Reprezentanții autorităților publice au început pregătirile pentru sezonul estival 2019. Dacă zilele trecute, cei de la Prefectura Constanța s-au întâlnit cu directorii deconcentratelor din Constanța pentru a discuta anumite teme legate de siguranța turiștilor ce vor veni la mare, ieri, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, împreună cu o echipă din cadrul municipalității, a participat la o nouă întâlnire de lucru cu agenții economici din stațiunea Mamaia.


Pe lângă discuțiile care s-au axat pe calitatea spațiului verde și a plajelor, irigare, curățenie, iluminat stradal sau canalizare, o problemă dezbătută a fost cea a șantierelor din stațiune și a regulilor care trebuie respectate: împrejmuire corespunzătoare, curățenie, dezinsecție și deratizare.
 
"Investitorii trebuie să înțeleagă că orice lucrare se desfășoară în respect față de vecini și față de turiști. Din punctul acesta de vedere, vom fi extrem de fermi", a precizat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 
Nici zona de nord a stațiunii nu a fost neglijată. Circulația rutieră va fi regândită și se vor institui noi sensuri unice. 
"Vom mai amenaja în partea de nord încă o parcare, față de parcarea existentă, care va fi regândită și redimensionată", a subliniat edilul Constanței.


Potrivit reprezentanților administrației publice locale, aceste întâlniri, care au început în luna martie, vor avea loc și în perioada următoare, astfel încât stațiunea Mamaia să fie pregătită pentru începerea sezonului estival și problemele semnalate de agenții economici să își găsească soluționarea.


Bani pentru serviciul de salvamar


În altă ordine de idei, zilele trecute a avut loc și la Prefectura Constanța prima ședință pregătitoare pentru sezonul estival. Printre altele, în cadrul întâlnirii s-a stabilit constituirea unui Comitet de Coordonare în care să fie reprezentanți ai tuturor entităților responsabile, Instituția Prefectului având rolul de coordonator.
În plus, au fost evidențiate direcțiile de acțiune ce trebuie avute în vedere pentru 2019, mai exact, salvarea acvatică, punctele de prim-ajutor, 
elaborarea documentelor, alocarea sarcinilor pentru membrii comitetului și modalitățile de coordonare.
De asemenea, în cadrul ședinței de lucru a fost prezentată o aplicație pentru telefonie mobilă prin care turiștii să poată vedea, în timp real, atenționări meteo, eventuale interdicții și alte aspecte legate de zona litoralului. Totodată, au fost discutate aspecte legate de lipsa forței de muncă, de pregătirea plajelor, iar în acest sens, cei responsabili au precizat că plajele sunt gata în proporție de 90% pentru sezonul estival 2019.
O altă temă discutată a vizat contractele între primării și entitățile  furnizoare de servicii de salvamar, în sensul că este necesară urgentarea încheierii acestora și alocarea fondurilor bugetare.
În ceea ce privește bugetul pentru anul 2019, se impune a se menționa că Primăria Corbu beneficiază pentru prima dată de fonduri dedicate pentru activități de salvamar. Astfel, a fost cerut și aprobat un buget de  128.000 lei pentru aceste activități. În total, bugetul alocat în acest an primăriilor Constanța, Mangalia, Eforie, Năvodari, Costinești, Limanu, 23 August, Tuzla și Corbu este de peste 11.000.000 lei, aproape dublu față de cel alocat în anul anterior (6.930.000 lei).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4756 secunde