Au sosit deciziile de impunere pentru taxe și impozite. "Sumele nu conțin bonificațiile!"

754
Au sosit deciziile de impunere pentru taxe și impozite.

Articole de la același autor

În anul 2018, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a transmis contribuabililor un total de 166.689 decizii de impunere. Primele care și-au primit scrisorile, în luna februarie, au fost persoanele juridice, iar zilele trecute s-a încheiat expedierea și către persoanele fizice.


"Deciziile de impunere trimise contribuabililor nu conțin bonificațiile, fapt pentru care, sumele de plată, reprezentând impozit pe clădiri, teren și mijloace de transport, se vor diminua cu 10% în cazul persoanelor fizice, respectiv 5% în cazul persoanelor juridice", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.


Deciziile de impunere au fost comunicate în conformitate cu prevederile art. 47 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, care reglementează comunicarea actului administrativ fiscal. Acestea trebuie comunicate cetățenilor la domiciliul fiscal prin poștă cu confirmare de primire. În cazul în care nu au fost găsiți la adresa de domiciliu, cetățenii au fost avizați de către firma de curierat pentru a ridica plicul de la dispeceratul acesteia în termen de două zile lucrătoare.


"În cazul în care contribuabilii nu s-au prezentat la dispecerat în termenul stabilit pentru a intra în posesia plicurilor, comunicarea se realizează prin publicitate, afișând un anunț atât la sediul SPIT, cât și pe pagina instituției www.spit-ct.ro, plicurile fiind introduse în cutiile poștale. Anunțul se menține afișat cel puțin 60 de zile de la data publicării și se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afișării", mai spune șeful SPIT Constanța.


Atenție, însă, vă puteți achita taxele și impozitele fără a deține deciziile de impunere. 


"Dacă, din diverse motive, contribuabilii nu au intrat în posesia lor și doresc să achite integral sumele datorate bugetului local până pe 2 aprilie 2018 pentru a beneficia de bonificație, pot opta pentru a plăti online, pe site-ul www.spit-ct.ro, integral sau în cinci rate la Banca Transilvania, prin intermediul telefonului mobil, cu aplicația Etax Mobile SPIT Constanța, cu cardul bancar, la centrul comercial Vivo ori numerar, la stațiile OMV-Petrom, la agențiile băncii Garanti Bank, la oficiile Poșta Română din municipiul Constanța sau orice agenție fiscală a SPIT", completează Virginia Uzun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3096 secunde