Anunțul premierului Tudose despre salariul minim pe economie

de Cuget Liber Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017 1005
Premierul Mihai Tudose anunță că va da o hotărâre de guvern pentru majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2018, acesta urmând să fie prins în proiectul de buget care va fi finalizat în maximum zece zile.

Șeful Executivului a fost întrebat la Băile Herculane când va majora Guvernul salariul minim pe economie la 1.900 de lei. „1 ianuarie. Va fi prins în buget, va intra cu 1 ianuarie în vigoare”, a răspuns el, arătând că hotărârea de Guvern va fi dată „odată cu proiectul de buget, care va fi gata în zece zile maxim”.


Premierul a mai anunțat o ultimă discuție de ”clarificare” cu reprezentanții mediului de afaceri, pe marginea pachetului de reformă fiscală. „Cel puțin cele două – în ceea ce privește IT-ul și acel prag dacă este 500.000 de euro sau un milion până la care se introduce acel impozit de 1% care să elimine celelalte taxări – să fie introduse prin amendamente în Parlament”, a adăugat el.

Premierul Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea au dat asigurări că nicio primărie nu va avea un buget mai mic, dimpotrivă. „Bugetul va fi cel puțin egal cu bugetul pe care l-a avut în 2017”, a spus premierul Tudose.

La rândul lui, Dragnea a explicat că, „nivelul taxelor din 2017 nu are de ce să fie mărit în 2018 ca efect al OOU privind modificarea Codului fiscal, cel puțin din mai multe motive, dar cel puțin dintr-un motiv foarte simplu: prin legea bugetului de stat se vor asigura pentru toate autoritățile locale cel puțin un nivel de venituri egal cu 2017”.

”Deci nu au motive pentru a crește aceste taxe, în schimb este libertatea lor. Unii vor avea venituri mai mari decât în 2017”, a completat Liviu Dragnea.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei