Anca Boagiu solicită urgentarea nominalizării unui comisar european

118
Anca Boagiu solicită urgentarea nominalizării unui comisar european - ancaboagiusolicita-1406284522.jpg

Articole de la același autor

Senatorul PDL Anca Boagiu, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul României, solicită urgentarea procedurilor parlamentare de nominalizare a unui comisar european din partea României, se arată într-un comunicat de presă. Solicitarea senatorului a fost făcută prin scrisori oficiale adresate președinților celor două Camere ale Parlamentului. 


"Având în vedere finalizarea votării președintelui Comisiei Europene și obligația fiecărui stat membru al UE de a-și desemna oficial, până la sfârșitul lunii iulie a.c., candidatul pentru funcția de comisar european, solicităm să dispuneți luarea de măsuri procedurale pentru ca România să intre oficial în negocieri, cu atât mai mult cu cât nici numele și nici portofoliul nu au fost înaintate Parlamentului, iar procedura legală nu a fost demarată. Ca urmare, va fi necesară convocarea în ședință extraordinară a Biroului Permanent Reunit și a Parlamentului pentru a fi votată candidatura după audierile din comisiile de specialitate" se precizează în scrisorile oficiale. 


Potrivit comunicatului, demersul senatorului Anca Boagiu vine în contextul în care deși majoritatea statelor europene și-au desemnat reprezentanții naționali pentru funcția de comisar, România nu a făcut încă procedural această nominalizare, fiind pusă în imposibilitatea de a participa la discuțiile și negocierile actuale cu privire la alocarea celor mai importante portofolii ale Comisiei Europene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4058 secunde