Alocațiile copiilor vor fi dublate! Guvernul spune că nu are bani acum

624
Alocațiile copiilor vor fi dublate! Guvernul spune că nu are bani acum - fondalocatii-1579037316.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, legea PSD privind dublarea alocațiilor pentru copii. Majorarea urmează să intre în vigoare în luna următoare celei în care se publică în Monitorul Oficial. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunțat, însă, că Guvernul nu va putea aplica această majorare deoarece, momentan, nu sunt bani suficienți, însă se ia în calcul să fie plătită, începând cu luna iulie, după rectificarea bugetară.


Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Legea prevede că alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap sau cu 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art.1 alin.(3). De asemenea, vor mai primi câte 600 de lei copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat săptămâna trecută că nu are motive să nu promulge această lege și a arătat că Guvernul trebuie să vină cu soluții.


"Vorbim despre niște sume care nu sunt prinse în buget și atunci Guvernul va trebui să vină cu soluții pentru a vedea cum se poate continua. Există variante, cu siguranță, însă trebuie să fim foarte realiști. Prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului", preciza președintele Klaus Iohannis.
Tot săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a anunțat că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4674 secunde