Alina Gorghiu, despre raportul GRECO: "O lovitură grea pentru PSD-ALDE"

271
2
Alina Gorghiu, despre raportul GRECO:
Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că raportul GRECO reprezintă o "lovitură grea" pentru PSD-ALDE și impune o reacție publică din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader, și a președinților Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

"Cam așa va suna și raportul MCV, precum concluziile din Raportul GRECO! Ne-am făcut iar de băcănie în fața partenerilor internaționali, a instituțiilor europene. Raportul reprezintă o lovitură grea pentru PSD-ALDE și confirmă că PNL și societatea au reacționat corect atunci când s-au opus modificărilor dorite de coaliția de guvernare la legile justiției. Raportul de azi (n.r. - ieri) impune o reacție publică, de justificare, pentru explicații, pentru scuze și pus cenușă în cap de la trei oameni: ministrul Justiției, șeful Camerei și șeful Senatului. Ca să nu mai zic că acest raport merită chiar o dezbatere în plenul reunit... dar cine credeți că are disponibilitate să discute despre lucruri serioase și grave din PSD - ALDE?!", a scris Alina Gorghiu, ieri, pe Facebook.

Ea subliniază că argumentele prezentate de GRECO legitimează clar că amendamentele PSD-ALDE la cele trei legi nu vizează independența sistemului judiciar, ci creează vulnerabilități pentru acesta.

"S-a pierdut timp prețios și se va mai pierde până vom avea în final legi ale justiției clare, aplicabile, reformatoare, s-a creat un climat politic tensionat, lipsit de transparentă, s-au ignorat alte priorități importante pentru țară, s-a creat un clivaj artificial în rândul cetățenilor. Fac un apel la PSD-ALDE să profite în mod constructiv de publicarea raportului, să-și reconfigureze strategia pe toate inițiativele legate de justiție, dar profesionist, fără tertipuri, să renunțe la aroganța de a trece prin Parlament legi vitale, modificate, astfel încât să fie în acord cu interesele social-democraților, doar pentru că au majoritate și să accepte să solicite opinia Comisiei de la Veneția pe acest pachet legislativ", conchide Alina Gorghiu.

Grupul statelor împotriva corupției al Consiliului Europei (GRECO) se declară, într-un raport publicat ieri, profund îngrijorat de anumite aspecte ale legii privind statutul judecătorilor și al procurorilor, ale legii privind organizarea sistemului judiciar și ale legii privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) adoptate recent de Parlamentul României, ca și de proiectele de amendamente la legislația penală, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei, consultat de Agerpres.

Comentează știrea

Lazar
12 aprilie 2018
Alina gorghiu

Stimata d-na Senatoare PNL Alina Gorghiu,nu va suparati si dvs cu intregul Partid ati contribuit cu toti PSD si ALDE sa faceti tara de Bacanie,ca de 28 de ani sunteti in colaborare cu toti,la devalizarea tari si a intregi Ro.Dvs ati verificat cati infractori de parlamentari aveti la PNL ca Boroianu Robert Aurel si ne vindeti gogosi de tufa,golani si gainari la Tv si in presa si nu ati fost constienti,capabili sami dati un raspuns la cea ce vam descris in legatura cu acest parlamentar PNl de C-ta,care au distrus,falimentat firme,cetateni pacaliti si inselati prin fraude si spalari de bani sa va sponzorizeze voua la Partid si lipitul afiselor cu lucru bine facut cu Dl presedinte,Klaus W,Iohannis si nu ati realizat nimica bun pentru populatia acestei tari ba din contra ati duso mai rau in gropi si la ruina ori ce prost vede numai daca merge pe strada si cu ochi inchisi,

Gigi
12 aprilie 2018
Pai , cum ?

Panarama asta a politicii din spatiul mioritic , inca isi inchipuie ca un insucces romanesc i se atribuie puterii sau opozitiei ... In conditiile in care , insuccesul , apartine romanilor si Romaniei ... In acest caz , dezastrul este adus de catre PSD-ALDE , dar de vina sunt si javrele de la PNL - PMP - ALDE - PSD si gainari de circumstanta ...Jigodii , javre , seczaturi ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3789 secunde