Aleșii din partidele absorbite prin fuziune ar putea deveni independenți. Proiectul a ajuns în Parlament

334
Aleșii din partidele absorbite prin fuziune ar putea deveni independenți. Proiectul a ajuns în Parlament - alesiilocali-1519566540.jpg
Parlamentarii PSD și ALDE vor ca aleșii locali, care provin dintr-un partid absorbit prin fuziune, să devină independenți, susținând că există o situație "total absurdă și nedemocratică", în care consilierii sunt forțați să își exercite mandatul ca membru al altui partid împotriva voinței lor.

"Conform Legii nr. 393/2004, un ales local care părăsește partidul pe ale cărui liste a candidat își pierde mandatul. Există însă o situație particulară, în care un ales local este forțat să își exercite mandatul ca membru al altui partid împotriva voinței sale. Această situație particulară este fuziunea prin absorbție. Concret, un ales poate ajunge membru al altui partid, printr-o fuziune cu care nu este de acord, fiind forțat să activeze într-un partid politic din care nu dorește să facă parte și încălcând încrederea electoratului care l-a ales", se arată în expunerea de motive a unui proiect de lege, semnat de 108 parlamentari PSD și ALDE, care a fost depus în Parlament.

Potrivit Agerpres, inițiatorii apreciază situația ca fiind total absurdă și nedemocratică, astfel că propun modificarea unor articole din textul de lege, astfel încât aleșii locali, membri ai partidelor politice absorbite prin fuziune, să devină consilieri independenți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4024 secunde