Alegerile anticipate, în linie dreaptă! Cum vor liberalii să forțeze moțiunea de cenzură

178
Alegerile anticipate, în linie dreaptă! Cum vor liberalii să forțeze moțiunea de cenzură - ddd-1579774589.jpg

Articole recomandate

Calendarul alegerilor anticipate a fost declanșat, iar după ce proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi va trece prin respingerea moțiunii de cenzură, liberalii intenționează să își angajeze răspunderea și pe alte proiecte, astfel încât PSD să depună o altă moțiune care să conducă la anticipate, a declarat joi vicepremierul Raluca Turcan, la RFI România, conform Agerpres. "Noi am declanșat calendarul de alegeri anticipate și după ce va trece această lege prin respingerea moțiunii de cenzură intenționăm să ne angajăm răspunderea și pe alte proiecte de lege care cu siguranță vor crea atâta frustrare și nemulțumire în PSD, încât vor depune o moțiune de cenzură care să conducă la alegerile anticipate, așa cum ne dorim", a declarat joi vicepremierul Raluca Turcan.

Ea a adăugat că, dacă "prin absurd" nu se poate ajunge la alegeri anticipate, Guvernul Orban va avea un program "obținut prin angajarea răspunderii" pe care nu l-ar putea avea cu actualul Parlament, însă a adăugat că organizarea alegerilor parlamentare simultan cu cele locale se încadrează în calendarul inițiat de PNL. "Avem un calendar foarte bine gândit care ne va duce în situația de a avea alegeri anticipate. Dacă prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, dar nu cred, pentru că am calculat foarte bine toți pașii, vom avea un program de guvernare obținut prin angajarea răspunderii Guvernului, adică printr-un demers extrem de curajos și pe care nu l-am putea obține cu acest Parlament ostil", a completat Turcan.

Ea a adăugat că, dacă Guvernul liberal va fi respins printr-o moțiune de cenzură, atunci se va interveni prin legislația privind alegerile anticipate, astfel încât organizarea lor să fie posibilă. "Există foarte multe riscuri, suntem în continuare bine în calendarul care poate să facă obținerea alegerilor parlamentare simultan cu alegerile locale. În momentul în care ajungem în punctul ca Guvernul să fie respins prin moțiune de cenzură, vom interveni pe legislația privind alegerile anticipate, astfel încât organizarea alegerilor anticipate să fie posibilă. Pentru că în momentul de față în legislația românească nici măcar nu există articole clare care să definească organizarea alegerilor anticipate", a menționat Turcan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4282 secunde