Alegerea primarilor în două tururi, condiție USR pentru susținerea unui nou guvern

600
Alegerea primarilor în două tururi, condiție USR pentru susținerea unui nou guvern - fondusrflorinapresada61929785-1571259274.jpg

Articole de la același autor

Senatorul USR Florina Presadă a declarat, ieri, după respingerea în Senat a proiectului privind alegerea primarilor în două tururi, că trecerea acestei legi este o condiție pentru ca formațiunea sa să susțină un nou Guvern.


"Trecerea legii privind alegerea primarilor în două tururi este o condiție pentru USR pentru votarea învestirii unui nou Guvern. Le cerem acest lucru partenerilor de moțiune, Partidului Național Liberal, să depună toate eforturile necesare pentru ca această modificare legislativă să fie adoptată, la fel ca celelalte propuneri pe care le-am pus în discuție", a precizat Presadă.
Ea a adăugat că într-o zi de muncă în Camera Deputaților se poate vota alegerea primarilor în două tururi, proiect inițiat de parlamentarii USR.


"Există mai multe propuneri legislative existente în acest moment la Camera Deputaților, inclusiv aceasta care a trecut de Senat, chiar dacă ea este respinsă. Ele pot fi votate în plenul Camerei Deputaților înainte de votul de învestitură pentru noul Guvern", a susținut senatorul USR, citat de Agerpres.


Potrivit Florinei Presadă, revenirea la alegerea primarilor în două tururi este necesară pentru ca aleșii locali să beneficieze de un plus de legitimitate, iar cetățenii să-și poată exprima votul într-un al doilea tur de scrutin, astfel încât preferințele electorale existente în acea comunitate să poată fi coagulate într-un mod util pentru alegerea unui primar.


"Am văzut că, în urma alegerii primarilor într-un singur tur, avem primari aleși ai unor municipii, orașe-reședință de județ, cu un număr mic de voturi. Mă gândesc la Gabriela Firea, în jur de 13% din numărul celor care aveau drept de vot, mă gândesc și la Emil Boc și la Decebal Făgădău, avem o groază de exemple de primari aleși cu un număr mic de voturi", a încheiat Florina Presadă.


Plenul Senatului a respins, ieri, cu 33 de voturi "pentru" și 47 "împotrivă", proiectul inițiat de parlamentari USR privind alegerea primarilor în două tururi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4562 secunde