ALDE își face planuri pentru președinția României. Tăriceanu, posibil candidat

178
ALDE își face planuri pentru președinția României. Tăriceanu,  posibil candidat - aldecalinpopescutariceanu10-1520861469.jpg

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, recent, referindu-se la o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale, că se va consulta cu colegii săi de partid și împreună vor lua o decizie bună, care să fie în avantajul mișcării liberale.

"Colegii mei își pun problema pe care sigur că o să mi-o pun și eu la un moment dat - ce vom face în 2019 la alegerile europarlamentare și la alegerile prezidențiale. Până atunci mai curge multă apă pe Prahova și sigur că o să găsim răspunsul potrivit. O să mă consult împreună cu ei, o să ne consultăm și sunt convins că o să luăm o decizie bună care să fie, în primul rând, în avantajul mișcării liberale și al celor care cred că este nevoie de o reprezentare liberală în România. Eu, când am pornit la drum cu colegii mei să înființăm ALDE, le-am spus un lucru - liberalismul are nevoie de o reprezentare. E dorința mea să construim un partid autentic liberal și ALDE este astăzi un partid autentic liberal", a spus Tăriceanu, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Anterior, președintele ALDE Prahova, Grațiela Gavrilescu, a afirmat că ținta ALDE pentru anul viitor este ca România să câștige alegerile prezidențiale cu Tăriceanu drept candidat.

"Ținta noastră - trebuie să câștigăm alegerile prezidențiale la Prahova pentru ALDE, astfel încât să avem un președinte pe care îl merităm, care crede în români și în România, un președinte care cunoaște ce înseamnă dreptatea, iubește statul de drept, iubește democrația, iubește liberalismul și acela este Călin Popescu-Tăriceanu", a spus Gavrilescu.

Întrebat dacă îl interesează o candidatură în acest sens, Tăriceanu a precizat că o decizie va fi luată în forurile statutare din partid.

"Știu cât de repede trece timpul în politică. De acum mă gândesc la scadențele electorale din 2019 și din 2020. Mă gândesc foarte serios și colegii mei la același lucru. Deciziile acestea nu se iau pe picior și în niciun caz înaintea sau în timpul conferinței de presă. Dacă o să avem o astfel de decizie de luat, o să convocăm forurile statutare din partid, o să discutăm și o să luăm decizia", a afirmat președintele ALDE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3818 secunde