Ionel Dancă, de la PNL:

"Afirmațiile premierului cu privire la raportul MCV sunt foarte grave"

320
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, ieri, că afirmațiile premierului Viorica Dăncilă cu privire la rezoluția Parlamentului European și raportul MCV sunt foarte grave, pentru că arată că Guvernul, sprijinit de coaliția PSD-ALDE, încalcă principiile și valorile europene.

"Am asistat astăzi la o scenă din același film prost pentru România, prin afirmațiile pe care le-a citit premierul României, Viorica Dăncilă. Am avut parte de același gest pe care l-a făcut Florin Iordache, dar în cuvinte. Nu este împotriva Opoziției sau doar a Opoziției și a PNL, ci este împotriva românilor ceea ce afirmă și întreprind cei care în acest moment guvernează România. Afirmațiile doamnei Dăncilă de astăzi cu privire la rezoluția Parlamentului European, raportul MCV, pregătirea Consiliului Uniunii Europene sunt foarte grave pentru că arată că, în acest moment, Guvernul României, sprijinit de coaliția PSD-ALDE, încalcă principiile și valorile europene și se opune prevederilor Tratatului de aderare a României la UE și doresc să scoată România din UE. (...) După ce s-au pus de-a curmezișul mai bine de un an de zile, că instituțiile europene nu cunosc realitatea din România, că nu sunt informați, că nu spun concret ce trebuie să facă România, după ce au făcut pe proștii, acum când sunt ca hoții prinși la furat dau înapoi și arată doar tupeu și un dezinteres și o ostilitate gravă față de toate recomandările acestor instituții europene", a spus Ionel Dancă, la Palatul Parlamentului.

În opinia acestuia, dacă Dăncilă continuă să aibă aceeași atitudine riscă să scoată România din UE și toți românii vor avea de suferit.

"Această atitudine pe care a exprimat-o Viorica Dăncilă astăzi este cu atât mai gravă cu cât vine din partea premierului unei țări care urmează să preia președinția Consiliului UE și pune un mare semn de întrebare dacă Guvernul unei țări europene, care dovedește că încalcă valorile și principiile europene, merită și poate să conducă destinele UE în cadrul președinției rotative a acestei organizații. Rezoluția Parlamentului European și raportul MCV nu sunt împotriva României, ci împotriva grupului infracțional care a ocupat și ocupă Palatul Victoria", a menționat el.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat joi că este dezamăgită de concluziile raportului cu privire la Mecanismul de Cooperare și Verificare, în condițiile în care România a dovedit că este un partener loial și corect al Uniunii Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2813 secunde