AEP lucrează la procedura de acreditare la alegerile prezidențiale

de Carmen MOCANU Sâmbătă, 24 August 2019 208
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat în dezbatere publică proiectul pentru aprobarea procedurii de acreditare la alegerile prezidențiale.
„Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat și a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare și a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019“, se arată într-un comunicat al AEP.


Prin acest proiect de hotărâre se propune stabilirea procedurii de acreditare a asociațiilor, fundațiilor și instituțiilor mass-media din România care pot desemna observatori interni sau reprezentanți mass-media; a procedurii de acreditare a observatorilor internaționali și a reprezentanților mass-media străine; a modelelor documentelor de acreditare; a modelelor ecusoanelor observatorilor interni; a modelelor ecusoanelor reprezentanților mass-media din România.


De asemenea, prin proiectul menționat se stabilește că prevederile art. 47 din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și dispozițiile art. 89 și art. 90 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare se aplică în mod corespunzător.


Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro și poate fi consultat la secțiunea Legislație electorală - Transparență decizională.


Observațiile și propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail cabinetpresedinte@roaep.ro până pe 2 septembrie, se mai arată în comunicat.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei