AEP a lansat în dezbatere desemnarea președinților secțiilor de votare

137
AEP a lansat în dezbatere desemnarea președinților secțiilor de votare - aepalansatpresedintisectiivotare-1456942273.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat și a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea metodologiei de desemnare, de către AEP, prin tragere la sorți computerizată, a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și a locțiitorilor acestora.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul de act normativ stipulează că tragerea la sorți a președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară și a locțiitorilor acestora, la alegerile locale și parlamentare, este organizată de AEP la nivelul fiecărui județ și la nivelul municipiului București în două etape. Mai întâi se va face procedura pentru funcția de președinte al biroului electoral al secției de votare și apoi funcția de locțiitor al acestuia, pe localități, respectiv pe circumscripții electorale, în ordinea numerotării stabilite de către prefect conform legislației.

Actul normativ prevede că tragerea la sorți se face pe secții de votare, în ordinea numerotării stabilite de AEP, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de sediul secției de votare, dar și pe baza criteriului studiilor absolvite, în următoarea ordine: absolvenții de studii universitare de licență în domeniul științelor juridice, apoi absolvenții de studii universitare de licență și apoi absolvenții învățământului general obligatoriu. AEP propune ca dispozițiile metodologiei să se aplice în mod corespunzător alegerilor locale parțiale. Proiectul de act normativ a fost publicat pe 29 februarie și poate fi consultat pe site-ul AEP. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3638 secunde