AEP a desemnat operatorii de calculator în secțiile de votare

de Carmen MOCANU Luni, 21 Octombrie 2019 280
Autoritatea Electorală Permanentă a desemnat, sâmbătă, prin tragere la sorți computerizată, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară.


Ovidiu Oproaica, director general al Direcției Generale Sistemul Informatic Electoral Național din cadrul AEP, a explicat că operatorii sunt numiți din rândul celor aflați în evidențele instituției, care nu au depus cerere de retragere sau de suspendare și și-au manifestat disponibilitatea de a desfășura această activitate.


Potrivit oficialului AEP, printre criteriile de desemnare se numără apropierea de secția de votare unde urmează să-și exercite activitatea operatorul respectiv, punctajele obținute în urma probelor practice și teoretice și a unor evaluări a activității acestuia și necesitatea asigurării resurselor umane pentru desfășurarea procesului electoral în cele peste 18.000 de secții de votare.
Ovidiu Oproaica a menționat că numărul operatorilor este egal cu numărul total de secții la nivel național cu un plus de 20%, ca rezervă, conform articolului 5 din OUG 64/2019.


Procesul verbal cu operatorii desemnați va fi postat site-ul AEP, iar documentul oficial, cu semnăturile reprezentanților instituției, va fi trimis către prefecturi. Vicepreședintele AEP Zsombor Vajda a precizat că în documentul trimis la prefecturi vor apărea și datele de identificare ale operatorilor.


„O să fie trimise aceste liste cu semnături către prefecturi. Acolo vor fi și toate datele de identificare ale persoanelor respective. Pe site-ul AEP va apărea numai numele și UAT-ul la care au fost atribuiți tocmai pentru a respecta reglementările GDPR“, a declarat Zsombor Vajda.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei