AEP: A crescut numărul alegătorilor din România

111
AEP: A crescut numărul alegătorilor  din România - acrescutnumaulalegatorilor-1439307984.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă a precizat, ieri, că, în prima jumătate a anului, au fost înființate 54 de noi secții de votare în 20 de județe, iar numărul alegătorilor a crescut de la 18.159.151 la 18.269.517.

"În primele șase luni ale anului 2015, au fost create 54 de noi secții de votare în 20 de județe, cele mai multe, în număr de nouă, fiind situate în județul Iași. Astfel, în județul Vaslui au fost înființate șapte secții de votare, în județul Gorj cinci secții, în județele Vâlcea și Timiș câte patru, iar în județul Dolj trei noi secții de votare. Au fost înființate câte două secții de votare în următoarele județe: Argeș, Bacău, Botoșani, Cluj, Constanța, Ilfov, Olt, Suceava. Câte o secție de votare a fost înființată în județele: Alba, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Prahova și în municipiul București", se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții AEP.

Tot în prima jumătate a anului 2015, au fost făcute 163.867 acțiuni de autentificare în Registrul electoral a persoanelor autorizate de primari, prin dispoziție, să opereze în acest sistem, la care se adaugă cele 137.937 de documente de radiere. Radierea din Registrul electoral a alegătorilor se face în caz de deces, pierdere a cetățeniei, interzicere a exercitării drepturilor electorale sau de punere sub interdicție și se realizează în cel mult 24 de ore de la data luării la cunoștință de către primari a cazurilor care impun radie-rea, potrivit legislației în vigoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5261 secunde