Administrația locală din Ovidiu a marcat nașterea poetului Ovidius

314

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din orașul Ovidiu au organizat, recent, o serie de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso. Acțiunea a avut loc pentru a marca ziua de naștere a poetului - 20 martie. 
Seria de evenimente a fost deschisă la Centrul Cultural "Elena Roizen", cu o acțiune organizată de Școala Gimnazială Nr. 2 "Poet Ovidiu", unde au avut loc mai multe momente artistice ale elevilor, precum piese de teatru, recital de poezii și prezentări grafice ale vieții poetului. 


Prezent la eveniment, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a ținut un discurs în care a vorbit despre legătura dintre numele poetului și identitatea orașului pe care îl conduce. 


De asemenea, momente culturale au avut loc și la ansamblul statuar "Poet Ovidiu". Invitați speciali au fost reprezentanții Universității "Ovidius" din Constanța, prin prezența lui Enache Tușa și a Florentinei Nicolae. În cadrul acțiunii, a avut loc și lansarea volumului de carte "Ovidius în România", scris de cei doi, împreună cu Marina Cap-Bun. 
În altă ordine de idei, în cadrul acestui eveniment, edilul George Scupra a explicat semnificația celor trei statui ale ansamblului statuar "Geneza" , "Metamorfoza" și "Iubirea". În plus, primarul și elevii Liceului Tehnologic "Ion Podaru" au depus o coroană simbolică prelucrată manual de aceștia pe care au descris-o ca fiind "o coroană a exilului".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.895 secunde