Administrația locală dă startul acțiunilor de deratizare, la Constanța

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 08 Aprilie 2020 262
Pentru că a venit primăvara, iar natura a renăscut la viață, este nevoie, pe lângă dezinfecție, și de acțiuni de deratizare, atât de necesare mai ales în aceste condiții în care menținerea igienei este vitală pentru sănătatea întregului oraș.

Astfel, în aceste zile, se amplasează momeli toxice în locuri inaccesibile populației, pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării și protecției mediului înconjurător.

Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Constanța, momelile care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile sunt protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea vor fi amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

„Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente.

Totodată, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile primăriei, precum și ori de câte ori este necesar”, au mai precizat reprezentanții administrației publice locale din Constanța. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Politică

Ultima oră

Titlurile zilei