Violența împotriva femeilor, în atenția liberalelor din Constanța

343
Violența împotriva femeilor, în atenția liberalelor din Constanța - violentaimpotrivafemeilor-1574788037.jpg

Articole de la același autor

Organizația Femeilor Liberale din Municipiul Constanța a organizat, zilele trecute, un eveniment sub titulatura "Pasivitatea creează tragedii". Acțiunea a avut loc pentru a marca "Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor". 
În cadrul evenimentului, profesorul universitar doctor Mihnea Claudiu Drumea a discutat despre ce constituie din punct de vedere juridic violența domestică în legislația națională și europeană, precum și efectele negative ale violenței asupra femeilor. 
De asemenea, președintele Colegiului Psihologilor - Filiala Constanța, psihologul Mihaela Rus, a prezentat publicului proiectele de protecție a femeilor agresate. 


În plus, speakerul Maricica Chenaru a povestit din perspectiva de fostă victimă un episod dureros din viața sa, din care a învățat că astfel de situații nu trebuie ocolite sau trecute cu vederea. 


"Prin acest eveniment, am dorit să tragem un semnal de alarmă în privința violenței domestice, iar orice abuz trebuie semnalat autorităților. Totodată, este nevoie de o comunicare mai bună între instituțiile statului care să ducă în timp la eradicarea fenomenului violenței împotriva femeilor", a declarat președintele OFL - Municipiul Medgidia, Adriana Câmpeanu. 
La eveniment, au mai participat și președintele OFL - Județul Constanța, Mihaela Scrieciu, consilierul județean Geanina Topolov și secretarul general al PNL Constanța, Marian Crușoveanu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.796 secunde