Viorica Dăncilă, despre a doua ediție a Start Up Nation:

"Va fi un program mai clar, cu o procedură de achiziții simplificată"

229
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că a doua ediție a Start Up Nation va fi un program mai clar, cu o procedură de achiziții simplificată, iar modul de lucru cu beneficiarii va fi uniform în toată țara atât în cazul agențiilor regionale, cât și în cazul băncilor partenere.

"Vom continua acest program important pentru dezvoltarea mediului de afaceri românesc și îl vom îmbunătăți pentru a oferi șanse cât mai mari antreprenorilor care vor să-și transforme ideile în afaceri de succes. Vom aloca resurse bugetare de 2 miliarde de lei, astfel încât să acordăm finanțarea nerambursabilă de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru 10.000 de firme. Programul pentru demararea celei de-a doua ediții a programului Start Up Nation a fost lansat deja în dezbatere publică. Acest proiect este construit pe baza experienței din Start Up Nation 2017 și răspunde mai bine dorințelor și nevoilor exprimate de antreprenorii aflați la început de drum. Va fi un program mai clar, cu o procedură de achiziții simplificată, iar modul de lucru cu beneficiarii va fi uniform în toată țara atât în cazul agențiilor regionale, cât și în cazul băncilor partenere", a spus Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că Executivul își dorește încurajarea lansării afacerilor în zonele geografice mai puțin dezvoltate, în acord cu principiile aplicate și de Comisia Europeană.

"Programul Start Up Nation 2017, lansat de guvernarea PSD-ALDE, și-a atins scopul. Prin intermediul acestui program au fost înființate peste 8.000 de firme, în sectoare cu efect multiplicator în economie - producție, industrii creative, servici și IT. Cei mai mulți dintre antreprenorii care au pornit afaceri prin Start Up Nation sunt tineri, cu vârste cuprinse între 21-40 de ani, iar în prezent oferă locuri de muncă pentru peste 21.000 persoane. Îmbucurător este și faptul că peste 80% dintre locurile de muncă nou create sunt ocupate de persoanele din categoriile țintă: șomeri, tineri absolvenți, persoane cu dizabilități", a spus Viorica Dăncilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2774 secunde