USR: PSD se joacă cu sănătatea românilor. Legea carantinei trebuie adoptată de urgență

120
USR: PSD se joacă cu sănătatea românilor. Legea carantinei trebuie adoptată de urgență - 1-1594644259.jpg

Articole recomandate

Uniunea Salvați România cere PSD să nu blocheze adoptarea legii carantinei și izolării și ''să nu se mai joace'' cu sănătatea românilor, conform Agerpres.


USR condamnă modul cinic în care PSD joacă politic atât de importantul subiect al sănătății românilor și cere social-democraților să nu blocheze dezbaterea și adoptarea legii carantinei și izolării, în condițiile în care autoritățile nu au instrumentele necesare pentru a gestiona pandemia și numărul persoanelor bolnave de COVID-19 crește alarmant de la o zi la alta, transmite luni un comunicat al formațiunii.


"PSD se joacă cu sănătatea românilor. Legea carantinei este necesară și trebuie adoptată de urgență. Da, este adevărat că proiectul a venit cu întârziere de la Guvern, o nouă bâlbă dintr-un lung șir care poate fi imputat actualului Executiv. Dar PSD și aliații săi trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să nu transforme o situație proastă într-o catastrofă sanitară doar pentru că vin două rânduri de alegeri și pentru că își fac calcule cinice pe spatele românilor. Toate partidele trebuie să înțeleagă că nu pot să-și vadă propriul interes în timp ce țara traversează o criză. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză sanitară din timpul vieții noastre, iar vechile partide politice trebuie să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani", a declarat Dan Barna, președintele USR, conform sursei citate.


USR menționează că tergiversarea adoptării acestei legi este inexplicabilă, având în vedere că autoritățile sunt lipsite de un instrument indispensabil în gestionarea pandemiei de COVID-19.


Potrivit comunicatului, proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a fost adoptat de Camera Deputaților joi, în regim de urgență, la trei zile de la înregistrare. Proiectul urma să fie dezbătut și adoptat de Senat în condiții similare, dar, la solicitarea PSD, votul final nu a avut loc la finalul săptămânii trecute, nefiind finalizate nici măcar dezbaterile în comisiile de specialitate.


Tergiversarea este cu atât mai inexplicabilă, cu cât social-democrații știu foarte bine că, după adoptarea de către plenul Senatului, mai trebuie să treacă cel puțin cinci zile - două pentru eventuala depunere a unei sesizări la CCR, trei zile după promulgare - înainte ca legea să intre în vigoare, mai arată USR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7061 secunde